Onrust over uw nabestaandenpensioen? Niet nodig!

Geschreven door John de Smit op 9 februari 2018

Het is dit jaar even schrikken voor mensen met een nabestaandenpensioen. Door een nieuwe maatregel van de pensioenfondsen hebben zij mogelijk veel minder te besteden. Een nabestaandenpensioen is een uitkering die iemand krijgt als de partner overlijdt. Meestal heeft die partner dat pensioen tijdens zijn werkende leven opgebouwd, als hij tenminste een pensioenregeling had en daar elke maand een premie voor betaalde.

Dit pensioen is voor de achterblijvers niet altijd genoeg om van te leven. Daarom kan de partner soms aanspraak maken op een nabestaandenuitkering van de overheid, een zogeheten ‘ANW-uitkering’. Hiermee zorgt de overheid voor een basisinkomen, maar deze uitkering wordt alleen verstrekt aan nabestaanden die kinderen tot 18 jaar verzorgen of die voor meer dan 45 procent arbeidsongeschikt zijn. Heel veel nabestaanden ontvangen deze uitkering dus niet.

Deze groep krijgt daarom van pensioenfondsen een aanvulling op het nabestaandenpensioen. Het is een compensatie voor achterblijvende partners die geen of maar een gedeeltelijke ANW-uitkering ontvangen. Dat kan gaan om enkele tientjes per maand, maar ook om honderden euro’s per maand. Op 1 mei 2018 gaat dit allemaal veranderen. Grote pensioenfondsen zetten dan een streep door deze compensatieregeling. Alleen ernstig zieken krijgen daarna nog een aanvulling.

Onder veel mensen heeft dit grote onrust veroorzaakt, want dit kan vergaande negatieve financiële gevolgen hebben. Om risico’s te vermijden, kunt u echter wel een aanvullende verzekering afsluiten, zoals een overlijdensrisicoverzekering. Bij Kuijs Reinder Kakes Verzekeren zijn we ervoor om eventuele onrust over uw toekomst weg te nemen. Heeft u vragen over aanvullende verzekeringen of wilt u weten van de gevolgen zijn voor uw pensioenregeling, dan staan we uiteraard voor u klaar.

Onrust over uw nabestaandenpensioen? Niet nodig!
John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Op woensdag 5 juli 2023 raasde de zwaarste zomerstorm ooit door ons land. Tijdens de zeer zware windstoten vielen bomen om, werden snelwegen afgesloten, vielen er dakpannen van de daken...
Starten met beleggen: 5-stappen om slim te investeren in de toekomst

Starten met beleggen: 5-stappen om slim te investeren in de toekomst

Sparen: wie wil dat niet? Vroeger openden mensen simpelweg een spaarrekening om de rente te zien binnenstromen. Maar tegenwoordig valt die rente nogal tegen. Beleggen kan een goed alternatief...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie