Noord-Holland is de meest brandveilige provincie

Geschreven door John de Smit op 20 september 2019

Met een brand loopt u in de provincie Noord-Holland het minste risico. Dat blijkt althans uit cijfers die het Verbond van Verzekeraars onlangs naar buiten heeft gebracht. Daaruit blijkt dat vorig jaar in ‘onze’ provincie de minste brandclaims zijn ingediend.

Verzekeraars ontvingen uit Noord-Holland 7 brandclaims per 1000 huishoudens. In de provincie Limburg kwamen branden daarentegen het meeste voor. Daar werden 14 claims ingediend per 1000 huishoudens. De meeste brandschade is trouwens van kleine aard en kunnen verzekeraars zelf met de klant oplossen. Dan gaat het bijvoorbeeld om elektrische apparaten die zijn doorgebrand of vlam hebben gevat. In een klein aantal gevallen is er sprake van een woningbrand waarbij de hulp van de brandweer nodig is.

In heel Nederland zijn in 2018 minder brandclaims ingediend. Er werd in totaal 80.582 keer een beroep gedaan op de verzekering na brandschade. In 2017 was dat aantal nog 90.607. Er zijn wel zorgen over de toename van het aantal branden dat is ontstaan door accu’s en batterijen. Boosdoener zijn de zogeheten lithium-ionbatterijen. In dit type batterij zit veel meer energie dan in een standaard AA-batterij. Ze zitten in elektrische fietsen, speelgoed, smartphones en tablets. Het is raadzaam alleen de originele oplader te gebruiken en de stekker eruit te trekken als de batterij of de accu vol is.

U kunt zich op twee manieren tegen brand verzekeren. Als eigenaar van een woonhuis sluit u daarvoor een opstalverzekering af. Om uw huisraad vergoed te krijgen bij een brand, is een inboedelverzekering noodzakelijk. Bij Kuijs Reinder Kakes Verzekeren geven we u graag onafhankelijk advies over de beste verzekering.

John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht