Noord-Holland is de meest brandveilige provincie

Noord-Holland is de meest brandveilige provincie

Geschreven door John de Smit op 20 september 2019

Met een brand loopt u in de provincie Noord-Holland het minste risico. Dat blijkt althans uit cijfers die het Verbond van Verzekeraars onlangs naar buiten heeft gebracht. Daaruit blijkt dat vorig jaar in ‘onze’ provincie de minste brandclaims zijn ingediend.

Verzekeraars ontvingen uit Noord-Holland 7 brandclaims per 1000 huishoudens. In de provincie Limburg kwamen branden daarentegen het meeste voor. Daar werden 14 claims ingediend per 1000 huishoudens. De meeste brandschade is trouwens van kleine aard en kunnen verzekeraars zelf met de klant oplossen. Dan gaat het bijvoorbeeld om elektrische apparaten die zijn doorgebrand of vlam hebben gevat. In een klein aantal gevallen is er sprake van een woningbrand waarbij de hulp van de brandweer nodig is.

In heel Nederland zijn in 2018 minder brandclaims ingediend. Er werd in totaal 80.582 keer een beroep gedaan op de verzekering na brandschade. In 2017 was dat aantal nog 90.607. Er zijn wel zorgen over de toename van het aantal branden dat is ontstaan door accu’s en batterijen. Boosdoener zijn de zogeheten lithium-ionbatterijen. In dit type batterij zit veel meer energie dan in een standaard AA-batterij. Ze zitten in elektrische fietsen, speelgoed, smartphones en tablets. Het is raadzaam alleen de originele oplader te gebruiken en de stekker eruit te trekken als de batterij of de accu vol is.

U kunt zich op twee manieren tegen brand verzekeren. Als eigenaar van een woonhuis sluit u daarvoor een opstalverzekering af. Om uw huisraad vergoed te krijgen bij een brand, is een inboedelverzekering noodzakelijk. Bij Kuijs Reinder Kakes Verzekeren geven we u graag onafhankelijk advies over de beste verzekering.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie