Meer Amsterdammers willen woning verkopen

Geschreven door ing. Sander Siegersma op 29 april 2020

De coronacrisis heeft een omkeer gebracht in de aanboddaling op de Amsterdamse woningmarkt. Eigenaren die al van plan waren de woning te verkopen versnellen dit traject door de toegenomen onzekerheid. Ook in vele andere Noord-Hollandse gemeenten schuiven woningbezitters de geplande verkoop naar voren.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2020 van Kuijs Reinder Kakes Makelaars & Adviseurs (partner in Dynamis). Download de rapportage hier.

Corona stuwt aanbodcijfers in Zaanstad en Haarlem

In Zaanstad en Haarlem is dezelfde tendens zichtbaar als in Amsterdam, meer woningeigenaren zetten hun woning te kopen in de laatste weken van maart. Verkopers handelen nu in de verwachting dat het op termijn lastiger wordt om de eigen woning kwijt te raken. De stijging van het aantal aanmeldingen kan de aanboddalingen in de eerste twee maanden van 2020 echter niet compenseren.

Amsterdamse verkoopdynamiek bereikt laagste punt sinds 2013

De extra aanwas van aanbod is een welkome verruiming, in de Noord-Hollandse gemeenten lijdt de verkoopdynamiek onder het gebrek aan aanbod. In Amsterdam bereikte het aantal woningverkopen zelfs het laagste punt sinds 2013. Na een sterke terugval in januari was in februari wederom sprake van een hoge dynamiek. Na de invoering van de coronapreventiemaatregelen zwakte het aantal verkopen echter weer af.

ing. Sander Siegersma
Neem contact op met ing. Sander

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
KRK Makelaars: hittegolf op huizenmarkt

KRK Makelaars: hittegolf op huizenmarkt

De woningprijzen in Amsterdam en Noord-Holland zijn wederom fors gestegen afgelopen kwartaal. Zo blijkt uit de verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2-2024 van...
KRK Makelaars: woningprijzen stijgen hard

KRK Makelaars: woningprijzen stijgen hard

De woningprijzen in Amsterdam en Noord-Holland zijn fors gestegen afgelopen jaar. Zo blijkt uit de verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1-2024 van KRK Makelaars...
Bekijk overzicht