Meer Amsterdammers willen woning verkopen

Geschreven door ing. Sander Siegersma RM RT WMC op 29 april 2020

De coronacrisis heeft een omkeer gebracht in de aanboddaling op de Amsterdamse woningmarkt. Eigenaren die al van plan waren de woning te verkopen versnellen dit traject door de toegenomen onzekerheid. Ook in vele andere Noord-Hollandse gemeenten schuiven woningbezitters de geplande verkoop naar voren.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2020 van Kuijs Reinder Kakes Makelaars & Adviseurs (partner in Dynamis). Download de rapportage hier.

Corona stuwt aanbodcijfers in Zaanstad en Haarlem

In Zaanstad en Haarlem is dezelfde tendens zichtbaar als in Amsterdam, meer woningeigenaren zetten hun woning te kopen in de laatste weken van maart. Verkopers handelen nu in de verwachting dat het op termijn lastiger wordt om de eigen woning kwijt te raken. De stijging van het aantal aanmeldingen kan de aanboddalingen in de eerste twee maanden van 2020 echter niet compenseren.

Amsterdamse verkoopdynamiek bereikt laagste punt sinds 2013

De extra aanwas van aanbod is een welkome verruiming, in de Noord-Hollandse gemeenten lijdt de verkoopdynamiek onder het gebrek aan aanbod. In Amsterdam bereikte het aantal woningverkopen zelfs het laagste punt sinds 2013. Na een sterke terugval in januari was in februari wederom sprake van een hoge dynamiek. Na de invoering van de coronapreventiemaatregelen zwakte het aantal verkopen echter weer af.

Meer Amsterdammers willen woning verkopen
ing. Sander Siegersma RM RT WMC
Neem contact op met ing. Sander

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
KRK Makelaars: transactieprijzen Noord-Hollandse woningen afgelopen jaar fors gedaald

KRK Makelaars: transactieprijzen Noord-Hollandse woningen afgelopen jaar fors gedaald

Na jaren van oplopende vraagprijzen, steeds kortere doorlooptijden en weinig aanbod laat de woningmarkt in Noord-Holland in Q3 van 2023 ons iets anders zien. De verkoopaantallen liepen licht op...
Help, de woningmarkt in Nederland zit muurvast!

Help, de woningmarkt in Nederland zit muurvast!

De woningmarktcijfers laten zien dat er sprake is van een ommekeer op de woningmarkt. Na een periode waarin de markt sterk verkrapte en we kampten met extreme prijsstijgingen en korte...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie