KRK neemt intrek in nieuw pand: "Onze nieuwe thuisbasis dient als powerhouse"

Geschreven door ing. Sander Siegersma RM RT WMC op 1 maart 2022

De Amsterdamse tak van KRK (voorheen Kuijs Reinder Kakes) is verhuisd naar een gloednieuwe locatie aan het IJ. In december 2021 zijn zij ingetrokken in een nieuw pand in het centrum van de hoofdstad. Waarom is deze keuze gemaakt? En wat zijn de toekomstplannen vanuit dit prachtige kantoor? Sander Siegersma, partner bij KRK, vertelt het in deze blogpost.

Synergie en sociale cohesie creëren

In de afgelopen jaren is KRK flink gegroeid. Een mooie ontwikkeling, maar deze bracht ook praktische vraagstukken met zich mee. "In de laatste jaren zaten de woning- en bedrijfsmakelaardij in aparte gebouwen," legt Sander uit. "Maar wij wilden graag meer samen ondernemen. En dat doe je door te opereren vanuit één makelaarskantoor in Amsterdam — een thuisbasis die als powerhouse dient. Zo creëer je meer synergie, meer sociale cohesie en bevorder je de onderlinge contacten. Ook onderstrepen we hiermee onze unieke meerwaarde als multidisciplinaire vastgoedorganisatie."

Kort gezegd, KRK was uit zijn jasje gegroeid. Na 20 jaar te hebben doorgebracht aan de Amsterdamse Valkenburgerstraat was het tijd om de verhuisdozen in te pakken en intrek te nemen in een mooi nieuw pand aan de Veemkade, naast Medialane en Bagels & Beans. Deze beslissing kwam voornamelijk voort uit de filosofie van ons kantoor: "Wij investeren maximaal in onze mensen om het beste uit onszelf te halen. Als zij zich bij ons comfortabel voelen en zich maximaal kunnen ontplooien, zijn ze beter in staat om met klanten samen te werken. Leukere klanten en goede projecten leiden tot meer kansen.

Geweldige ambiance en aandacht voor duurzaamheid

Een randvoorwaarde voor comfortabel werken is een goed kantoor waar je met zijn allen kan werken. Dat geldt voor de collega’s onderling, maar ook met opdrachtgevers en derden. "Wij hebben heel bewust gekozen voor het pand aan de Veemkade," zegt Sander. "We hebben hier zeven spreekkamers (in plaats van twee) en een grote keuken met een gezellige ambiance waar we samen kunnen lunchen en borrelen. Een toparchitect heeft de inrichting verzorgd, waardoor het gevoel en uitstraling geweldig zijn: we hebben hoge plafonds, veel glas en een fantastisch uitzicht over het water. Ook hebben we gezorgd voor een goed binnenklimaat. En — niet onbelangrijk — medewerkers profiteren van medegebruik van een zwembad en sportschool. De parkeerkelder biedt veel plaats, bezoekers kunnen altijd (betaald) parkeren direct onder ons kantoor".

Daarnaast heeft KRK de nodige aandacht besteed aan duurzaamheid, een onderwerp waar het bedrijf groot belang aan hecht: "Bij de verbouwing zijn veel gerecyclede materialen gebruikt en in het kantoor hebben we vier afvalstromen gecreëerd. En vanwege de goede bereikbaarheid van het pand kunnen we ook op elektrische fietsen door de stad rijden!"

Op volle kracht vooruit

Vanuit het nieuwe pand wil KRK ambitieuze toekomstplannen realiseren. Sander: "In het afgelopen jaar zijn we het meest verkopende makelaarsfiliaal in Amsterdam geworden op het gebied van bestaande bouw. Nu willen we met bedrijfsmakelaardij doorgroeien voor particuliere beleggers en het mkb. Daarnaast hebben we enorme ambities op het gebied van nieuwbouw, zowel qua verkoop als verhuur. En natuurlijk streven we naar tevreden klanten. Iedere dag willen wij een beetje beter zijn en het is fijn als onze klanten ons dat laten weten. Niet voor niets staan wij voor kwaliteit, service, performance en fun!"

ing. Sander Siegersma RM RT WMC
Neem contact op met ing. Sander

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Groeikans voor young professionals én ons bedrijf: traineeships bij KRK

Groeikans voor young professionals én ons bedrijf: traineeships bij KRK

De krapte op de arbeidsmarkt is overal voelbaar. Zo ook in onze branche. Binnen de verschillende onderdelen van ons bedrijf is het soms best lastig om goede medewerkers te werven. Of het nu om...
KRK Amsterdam opnieuw meest verkopende makelaarsfiliaal: “Vertrouwen is de basis”

KRK Amsterdam opnieuw meest verkopende makelaarsfiliaal: “Vertrouwen is de basis”

In 2021 werd het Amsterdamse...
Bekijk overzicht