KRK makelaars bereikt nummer-1-positie: "Na jarenlang hard werken zijn we het meest verkopende makelaarsfiliaal in Amsterdam"

Geschreven door Branko ter Haak RM RT op 12 januari 2022

Kuijs Reinder Kakes is het meest verkopende makelaarsfiliaal in de hoofdstad geworden! De statistieken uit het NVM-archief liegen er niet om: de cijfers van KRK steken met kop en schouders uit boven die van andere kantoren. Een prestatie om trots op te zijn. In deze blogpost vertelt Branko ter Haak, teamleider Wonen en makelaar-taxateur in het Amsterdamse kantoor, hoe KRK op dit punt is gekomen: "Het is een effect dat we geleidelijk aan hebben bereikt door hard te werken. In de afgelopen twee jaar stonden we reeds in de top 10. En nu hebben we de nummer-1-positie bereikt. Prachtig!"

Sleutel tot succes: inzetten op externe én interne factoren

Branko benadrukt dat het behaalde succes in eerste instantie te herleiden is tot een simpel maar cruciaal beginsel: "Je moet je werk gewoon goed doen! Daarnaast zijn we op alle vlakken en in alle gebieden inzetbaar. Van een grachtenpand in het centrum tot aan een eengezinswoning in Noord of Diemen en alles daartussen: je kunt bij ons overal voor terecht. En we zijn in alle prijsklassen actief. Ook begeleiden wij verschillende grote partijen, zoals drie woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars die voormalige huurwoningen verkopen.”

Bovendien heeft het Amsterdamse KRK-kantoor in de afgelopen jaren intern een belangrijke metamorfose doorgemaakt: "Er staat een jong en dynamisch team dat vol zit met enthousiasme en energie. Dat werpt absoluut zijn vruchten af."

De aanpak: mix van klantvriendelijkheid, expertise en een Noord-Hollandse mentaliteit

De aanpak van KRK, waarin de klant centraal staat, is ook een cruciale succesfactor. "Wij stellen vriendelijke communicatie en aandacht voorop. Ook gaan we niet mee in de gekte van de stad en nemen we echt de tijd voor een klant," zegt Branko. "Dat begint al met het eerste contact. Hoe sta je klanten te woord wanneer zij bellen? Als je een huis verkoopt of koopt, is dat een spannend moment in je leven. Als makelaars moeten we dat begrijpen, zodat we goed met klanten kunnen meedenken. Dat begrip laten we in het hele traject terugkomen. Zo creëren we een prettig gevoel en vertrouwen bij mensen."

Daarnaast meent Branko dat de combinatie van deskundigheid en een echte Noord-Hollandse mentaliteit heeft bijgedragen tot het behalen van de nummer-1-positie: "Onze experts zijn bedreven, nuchter en enthousiast."

Plannen voor 2022: toppositie behouden én uitbreiden

De ambitie is natuurlijk om de nummer-1-positie vast te houden. Branko: "Wij gaan gestaag verder en blijven op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Dit jaar krijgen we er een grote nieuwbouwportefeuille bij en hebben we meerdere projecten lopen. We starten in 2022 met de verkoop van de projecten ‘Cornelis’ op de rand van Amsterdam Zuid en Nieuw West en ‘Rumba Residence’ in Amstelveen, waar respectievelijk 85 en 28 nieuwe appartementen worden gebouwd.”

Bij groei hoort tevens een nieuwe locatie: "Wij zijn recentelijk verhuisd naar een groter pand aan de Purperhoedenveem met een fantastisch uitzicht over de Veemkade en de IJhaven in Amsterdam-Oost. Van daaruit gaan we in 2022 weer veel mooie verkopen realiseren!"

Wil jij op een prettige, professionele manier worden geholpen door het meest verkopende makelaarskantoor in Amsterdam? Neem gerust contact met ons op.

Branko ter Haak RM RT
Neem contact op met Branko

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2023

Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2023

De lente is weer aangebroken. Voor veel mensen een mooi moment om een voorjaarsschoonmaak te houden en meteen het interieur wat op te frissen. Misschien wil je jouw woning zelfs wel in een...
Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2024

Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2024

De lente is weer aangebroken. Voor veel mensen een mooi moment om een voorjaarsschoonmaak te houden en meteen het interieur wat op te frissen. Misschien wil je jouw woning zelfs wel in een...
Bekijk overzicht