Na drie jaar als algemeen directeur geeft Jacqueline het stokje over aan Robert

Na de enorme groei van KRK vanaf 2014 zochten de partners, waaronder Robert, in 2018 een interim-directeur. Met als voornaamste taak om professionalisering en structuur te creëren en daarmee KRK naar de volgende fase te brengen. Want bijna 100 jaar ervaring betekent niet automatisch dat je als bedrijf klaar bent voor de toekomst. Na drie jaar als algemeen directeur neemt Robert de Joode de functie nu van Jacqueline Scholten over.

Robert vertelt: “Na de huizencrisis en na jaren van crisismanagement, was er behoefte aan professionalisering en structuur. KRK wilde een commerciëlere organisatie worden met de juiste strategie, de juiste cultuur, de juiste klanten en de juiste manier van werken. Daarvoor zochten we een algemeen directeur van buiten de organisatie. En bij voorkeur een vrouw, want met zes mannen in het management, hadden we behoefte aan vrouwelijk perspectief en tegenwicht. ” Dat werd Jacqueline.

Jacqueline heeft KRK geprofessionaliseerd en daarbij ook transparanter en socialer gemaakt. “Bij KRK kreeg ik de kans om naar de totale organisatie te kijken en die te structureren. Wanneer bij een snelle groei de processen niet meegroeien, dan klopt dat niet meer met elkaar. Deze balans is nu hersteld,” zo vertelt Jacqueline. “Personeelsbeleid, groei en doorgroeimogelijkheden, processen, marketing; dat was er uiteraard wel, maar ik heb het nog beter mogen zetten, passend bij nu en bij de toekomst. De toekomst van KRK én van de mensen die er werken. Door ervaren mensen uit de organisatie teamleader te maken, heb ik een laag management toegevoegd. Op deze manier konden zij doorgroeien en hun kennis weer doorgeven aan een jongere generatie. Dat is de grootste verandering van de afgelopen drie jaar waar ik, naast het opzetten van een verhuurafdeling, het meest trots op. “

Tijd om het stokje over te dragen aan Robert. Bijna 28 jaar geleden, toen nog Reinder Kakes, begon hij als assistent makelaar en junior hypotheekadviseur. Hij groeide door tot partner en is sinds 1 januari 2022 de nieuwe algemeen directeur van KRK. Na jaren van leren van alle partners die hem voorgingen, waaronder van Bob Kuijs zelf, staat hij nu aan het hoofd van de organisatie. Ook van Jacqueline heeft hij de afgelopen jaren veel opgestoken. “Jacqueline heeft een stevig team neergezet. En één van de belangrijkste dingen die zij heeft gestimuleerd is luisteren. Niet alleen naar onze klanten om te snappen wat ze wel ofjuist niet willen”, zegt Robert, “maar vooral ook luisteren naar onze mensen. Om ze goed te laten functioneren, ze op te leiden en carrièrekansen te bieden, doen we alles om onze mensen zo goed mogelijk te laten presteren en perspectief te bieden. Passend bij onze ‘value profit chain’-gedachte: de cirkel van onze mensen, onze klanten, het succes wat dat werk voor onze klanten oplevert en de opbrengsten van dat succes die weer investeren in onze mensen.”

Jacqueline laat een organisatie achter die, om in makelaarstermen te blijven, staat als een huis. Robert gaat nu met zijn team KRK verder uitbouwen en de positie van de organisatie verstevigen. “We staan aan de top in de regio en daar willen we ook blijven.”

Robert de Joode RM RT WMC
Neem contact op met Robert

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Groeikans voor young professionals én ons bedrijf: traineeships bij KRK

Groeikans voor young professionals én ons bedrijf: traineeships bij KRK

De krapte op de arbeidsmarkt is overal voelbaar. Zo ook in onze branche. Binnen de verschillende onderdelen van ons bedrijf is het soms best lastig om goede medewerkers te werven. Of het nu om...
KRK Amsterdam opnieuw meest verkopende makelaarsfiliaal: “Vertrouwen is de basis”

KRK Amsterdam opnieuw meest verkopende makelaarsfiliaal: “Vertrouwen is de basis”

In 2021 werd het Amsterdamse...
Bekijk overzicht