KRK beheert al tweeëntwintig jaar de bedrijfspanden van Bob Molenaar

Met een aantal bedrijfspanden voor zijn rekening zocht Bob Molenaar zo’n tweeëntwintig jaar geleden een partij die het beheer van deze panden kon overnemen. “In eerste instantie verhuurde ik de panden zelf, maar op eigen houtje zoeken naar huurders zette geen zoden aan de dijk. Je hebt te weinig zicht op wat er gebeurt op de vastgoedmarkt.” KRK beheert de bedrijfsruimtes, zorgt voor het onderhoud en regelt huurders. Bob vertelt over de samenwerking.

Molenaar Edition BV

Bijna vijftig jaar geleden verhuisde het bedrijf Molenaar Edition naar het industrieterrein in Wormerveer. Daar werden de panden ingericht als muziekuitgeverij met een drukkerij, magazijn én verkoopplaats. Uiteindelijk werd de drukkerij overbodig door het printen op aanvraag. Daarmee was ook de opslag voor het bedrijf niet meer nodig.

Daarom besloot Bob de panden te verbouwen zodat ze verhuurd konden worden aan andere bedrijven. Bijvoorbeeld aan een dakdekker, loodgieter of andere ondernemer met behoefte aan een werkplaats of instructieruimte. “Uiteindelijk had het bedrijf veel minder ruimte nodig dan al die panden op het industrieterrein. Het bedrijf is nu verhuisd naar een kleiner pand in Wormerveer. In mijn bedrijfsruimtes zitten nu bedrijven als een loodgieter.”

Van eigen beheer naar uitbesteden

Voordat KRK de bedrijfspanden beheerde, deed Bob dat zelf. “Het zoeken van huurders werd lastiger. KRK deed in die tijd de bedrijfsverzekeringen en ook privé hielpen ze met onroerend goed. Zo kwam ik uiteindelijk bij KRK terecht voor het bedrijfsonroerend goed. Technisch vastgoedbeheerder Wouter Al is degene die veel voor mij bijhoudt. Al die jaren ben ik meer dan tevreden over hun service.”

Beheer bedrijfspanden

Als gepensioneerde gebruikt Bob de maandelijkse huur als een deel van zijn inkomen. Belangrijk dat dit iedere maand binnenkomt. Om ervoor te zorgen dat de behoeften van Bob goed in kaart blijft, zit KRK elke twee jaar met hem samen. Is zijn situatie veranderd? Zijn er andere wensen? En hoe zit het met de huidige huurders? Zo blijven de behoeften altijd in het vizier.

“KRK treedt als het ware op als de verhuurder van mijn bedrijfsruimtes. Zij zoeken gebruikers en in overleg met mij verhuren ze aan deze mensen. Daarnaast zijn zij het aanspreekpunt voor het onderhoud aan het pand. Zo is er wel eens wat schilderwerk aan de buitenkant nodig. En zijn ze nu bijvoorbeeld bezig de centrale verwarming te vervangen in de garage. Daar hoef ik zelf niks voor te doen. Wouter zorgt voor het contact met de onderhoudsploegen en gaat met ze mee naar locatie.”

“Als een huurder weggaat, wil ik graag snel iemand nieuws in. Dat is altijd even spannend. Maar KRK zorgt daar uitstekend voor.” – Bob Molenaar

Succesvolle heronderhandeling in het bedrijfspand

Onlangs sloot KRK succesvolle heronderhandeling af met een huidige huurders in een van Bobs panden. “De huurder betaalde een te lage huur voor de huidige markt. KRK ging het gesprek aan met deze huurder voor een hoger tarief. Met succes is er uitstekend werk geleverd.” Daarbij letten we op het behoud van een goede relatie met de huurder. Om er zo voor te zorgen dat huurders niet zomaar vertrekken en er een gat valt in Bobs maandelijkse inkomsten.

“Als een huurder vertrekt of hogere huur moet betalen, is dat een spannende situatie. Blij als dat elke keer goed afloopt dankzij de ondersteuning van KRK.” – Bob Molenaar

Tevreden over het beheer

Terugkijkend naar de afgelopen tweeëntwintig jaar is Bob zeer tevreden over de service van KRK. “De begeleiding is uitstekend. Als ik mail, ontvang ik bijvoorbeeld snel antwoord dat ze met mijn vraag aan de slag gaan.” Als het aan Bob ligt doet KRK het beheer van zijn panden tot het ooit verkocht wordt. “Ook dat zal KRK dan oppakken.”

Schakel KRK is als uw vastgoedbeheerder en heb geen omkijken meer naar uw bedrijfsonroerendgoed.

ing. Wouter Al
Neem contact op met ing. Wouter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Persoonlijke aandacht is de sleutel tot zorgeloos renderen

Persoonlijke aandacht is de sleutel tot zorgeloos renderen

Een groot appartementencomplex in Zaandam heeft een andere strategie nodig dan bedrijfspanden in Amsterdam. Daarom zit er bij KRK geen standaard formule achter het beheren van uw...
Vastgoedmanagement: beheert én optimaliseert vastgoedportefeuilles

Vastgoedmanagement: beheert én optimaliseert vastgoedportefeuilles

‘Nu mijn pand verduurzamen of toch nog even wachten?’, ‘Het huurcontract verlengen of af laten lopen, het pand verkopen en iets nieuws aankopen?’. Het zijn zomaar twee...
Bekijk overzicht