Geld verdienen met een zakelijke financiering: KRK helpt

Geschreven door Ricardo Flierman FFP EHP op 15 december 2021

U bent op zoek naar rendement op uw vermogen. Aandelen zijn te risicovol en u wilt liever een stabielere belegging. U kunt dan uitkomen bij investeren in vastgoed. “Geld op de bank laten staan, levert immers weinig op”, licht zakelijk financieringsspecialist van KRK Ricardo Flierman toe. Een begrijpelijke trend dus dat steeds meer professionele beleggers gedegen advies zoeken voor hun zakelijke financiering en uiteindelijke verzekering. Zie KRK als uw hoofdaannemer in uw vastgoed.

Spelregels zakelijke financiering

“Met behulp van geleend geld haalt u meer rendement op uw eigen vermogen. Daarom is een zakelijke financiering een gewilde keuze voor de professionele belegger. Zelfs als u de volledige aankoop zelf zou kunnen financieren, wordt er vaak voor een lening gekozen”, vertelt Ricardo. Houd er in ieder geval rekening mee dat minstens dertig procent van de investering eigen vermogen moet zijn.

“De reden om een belegging niet volledig zelf te financieren, is simpel. U maakt rendement op uw eigen geld.” Dat komt door het zogenaamde hefboomeffect. Door gebruik te maken van een zakelijke financiering verhoogt u het rendement op uw eigen vermogen. En dat van het geleende geld. Wat u doet met het overgebleven vermogen dat eigenlijk één huis had kunnen financieren? Investeren in nog meer panden.

Verder dan conservatieve banken

Voordat u rendement gaat maken, vraagt u een zakelijke financiering aan. “Dat kan bij uw eigen bank, maar daar zullen de eisen vaak conservatiever zijn dan bij andere partijen.” De kans op een snelle financiering bij een grotere bank wordt steeds kleiner. Een belangrijke oorzaak is de regulering waarin banken grote kapitaalbuffers moeten creëren om systeemrisico te beperken. Sinds de kredietcrisis willen steeds meer banken investeringen met een hoger risico uit de weg gaan.

Daarom kijken we als uw zakelijke adviseur verder dan de traditionele banken. Met ruim negentig geldverstrekkers in Nederland is begeleiding geen overbodige luxe. Ricardo: “Omdat wij met verschillende partijen in gesprek gaan, heeft de belegger meer keuze uit rentes en condities. Wilt u bijvoorbeeld een deel van uw pand verhuren? Zetten wij de juiste voorwaarden voor u op een rij voor de best mogelijke uitkomst. En voor vermogende partijen bieden we alternatieve financieringen.”

Als uw aannemer voor een zakelijke financiering gaan wij de onderhandelingen aan. En hoeft u zelf niet in gesprek met een bank. Bovendien tackelt uw adviseur problemen nog voordat u wist dat ze er waren. “Doordat we alles onder één dak hebben, schakelen we snel indien we gegevens nodig hebben zoals een jaarrekening of huurindicatie. We bellen gewoon even met uw accountant.”

Zakelijk verzekeren na de financiering

Na het afronden van de zakelijke financiering hoeft u niet opnieuw een partij te vinden voor een zakelijke verzekering. Bij KRK kunt u direct terecht bij onze verzekeringsafdeling. Tom Dekker is onze verzekeringsadviseur en wordt ingevlogen voor de zakelijke verzekeringskwesties. Tom: “Als verzekeraar kijk ik naar het gehele plaatje van onze klanten. Een zakelijke verzekering ergens anders hebben lopen, is niet nodig. Voor uw boven- en ondergebit gaat u immers ook niet naar twee tandartsen.”

Per 1 oktober dit jaar heeft KRK de laatste missende schakel toegevoegd aan haar allround dienstverlening: KRK Vastgoedfinancieringen. Een bedrijfstak gespecialiseerd in het verstrekken van zakelijke financieringen en het geven van strategisch financieel advies aan ondernemers en professionele vastgoedbeleggers.

Verder praten over deze onderwerpen? Neem contact op met zakelijk financieringsexperts Ricardo Flierman, Martijn van Malsen of Krijn Kleemans.

Geld verdienen met een zakelijke financiering: KRK helpt
Ricardo Flierman FFP EHP
Neem contact op met Ricardo

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Op woensdag 5 juli 2023 raasde de zwaarste zomerstorm ooit door ons land. Tijdens de zeer zware windstoten vielen bomen om, werden snelwegen afgesloten, vielen er dakpannen van de daken...
Starten met beleggen: 5-stappen om slim te investeren in de toekomst

Starten met beleggen: 5-stappen om slim te investeren in de toekomst

Sparen: wie wil dat niet? Vroeger openden mensen simpelweg een spaarrekening om de rente te zien binnenstromen. Maar tegenwoordig valt die rente nogal tegen. Beleggen kan een goed alternatief...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie