Geld verdienen met een zakelijke financiering: KRK helpt

Geschreven door Ricardo Flierman op 15 december 2021

U bent op zoek naar rendement op uw vermogen. Aandelen zijn te risicovol en u wilt liever een stabielere belegging. U kunt dan uitkomen bij investeren in vastgoed. “Geld op de bank laten staan, levert immers weinig op”, licht zakelijk financieringsspecialist van KRK Ricardo Flierman toe. Een begrijpelijke trend dus dat steeds meer professionele beleggers gedegen advies zoeken voor hun zakelijke financiering en uiteindelijke verzekering. Zie KRK als uw hoofdaannemer in uw vastgoed.

Spelregels zakelijke financiering

“Met behulp van geleend geld haalt u meer rendement op uw eigen vermogen. Daarom is een zakelijke financiering een gewilde keuze voor de professionele belegger. Zelfs als u de volledige aankoop zelf zou kunnen financieren, wordt er vaak voor een lening gekozen”, vertelt Ricardo. Houd er in ieder geval rekening mee dat minstens dertig procent van de investering eigen vermogen moet zijn.

“De reden om een belegging niet volledig zelf te financieren, is simpel. U maakt rendement op uw eigen geld.” Dat komt door het zogenaamde hefboomeffect. Door gebruik te maken van een zakelijke financiering verhoogt u het rendement op uw eigen vermogen. En dat van het geleende geld. Wat u doet met het overgebleven vermogen dat eigenlijk één huis had kunnen financieren? Investeren in nog meer panden.

Verder dan conservatieve banken

Voordat u rendement gaat maken, vraagt u een zakelijke financiering aan. “Dat kan bij uw eigen bank, maar daar zullen de eisen vaak conservatiever zijn dan bij andere partijen.” De kans op een snelle financiering bij een grotere bank wordt steeds kleiner. Een belangrijke oorzaak is de regulering waarin banken grote kapitaalbuffers moeten creëren om systeemrisico te beperken. Sinds de kredietcrisis willen steeds meer banken investeringen met een hoger risico uit de weg gaan.

Daarom kijken we als uw zakelijke adviseur verder dan de traditionele banken. Met ruim negentig geldverstrekkers in Nederland is begeleiding geen overbodige luxe. Ricardo: “Omdat wij met verschillende partijen in gesprek gaan, heeft de belegger meer keuze uit rentes en condities. Wilt u bijvoorbeeld een deel van uw pand verhuren? Zetten wij de juiste voorwaarden voor u op een rij voor de best mogelijke uitkomst. En voor vermogende partijen bieden we alternatieve financieringen.”

Als uw aannemer voor een zakelijke financiering gaan wij de onderhandelingen aan. En hoeft u zelf niet in gesprek met een bank. Bovendien tackelt uw adviseur problemen nog voordat u wist dat ze er waren. “Doordat we alles onder één dak hebben, schakelen we snel indien we gegevens nodig hebben zoals een jaarrekening of huurindicatie. We bellen gewoon even met uw accountant.”

Zakelijk verzekeren na de financiering

Na het afronden van de zakelijke financiering hoeft u niet opnieuw een partij te vinden voor een zakelijke verzekering. Bij KRK kunt u direct terecht bij onze verzekeringsafdeling. Tom Dekker is onze verzekeringsadviseur en wordt ingevlogen voor de zakelijke verzekeringskwesties. Tom: “Als verzekeraar kijk ik naar het gehele plaatje van onze klanten. Een zakelijke verzekering ergens anders hebben lopen, is niet nodig. Voor uw boven- en ondergebit gaat u immers ook niet naar twee tandartsen.”

Per 1 oktober dit jaar heeft KRK de laatste missende schakel toegevoegd aan haar allround dienstverlening: KRK Vastgoedfinancieringen. Een bedrijfstak gespecialiseerd in het verstrekken van zakelijke financieringen en het geven van strategisch financieel advies aan ondernemers en professionele vastgoedbeleggers.

Verder praten over deze onderwerpen? Neem contact op met zakelijk financieringsexperts Ricardo Flierman, Martijn van Malsen of Krijn Kleemans.

Ricardo Flierman
Neem contact op met Ricardo

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
De noodzaak van een 'verzekerings-APK': voorkom onaangename verrassingen!

De noodzaak van een 'verzekerings-APK': voorkom onaangename verrassingen!

Een verzekering afsluiten om er vervolgens nooit meer naar om te kijken? Veel ondernemers doen dit omdat ze liever bezig zijn met ondernemen. Begrijpelijk, want er wordt ook veel van hen...
De noodzaak van een 'verzekerings-APK': voorkom onaangename verrassingen!

De noodzaak van een 'verzekerings-APK': voorkom onaangename verrassingen!

Een verzekering afsluiten om er vervolgens nooit meer naar om te kijken? Veel ondernemers doen dit omdat ze liever bezig zijn met ondernemen. Begrijpelijk, want er wordt ook veel van hen...
Bekijk overzicht