Hou het veilig met de kerstverlichting

Geschreven door Tom Dekker op 20 september 2019

Tijdens de donkere dagen voor kerst maken ondernemers het overal gezellig met kerstverlichting. Ze hangen lichtjes op in winkels en winkelstraten en brengen met kerstbomen en kerstverlichting sfeer in kantoren en bedrijfsruimtes.

Doe het wel veilig, want aan de sfeerverlichting kleven risico’s. Brand is een van de grootste gevaren voor MKB’ers. Haperende elektra en menselijk falen is normaal de belangrijkste oorzaak van een brand, maar in de kerstperiode is ook verkeerd gebruik van kerstverlichting een van de boosdoeners. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de kerstverlichting niet op teveel dezelfde contactdozen en verlengsnoeren is aangesloten. De lampjes van alle kerstbomen op één stopcontact aansluiten, is helemaal een slecht idee.

Verlengsnoeren kunt u het beste helemaal uitrollen. De snoeren kunnen heel warm worden, waardoor brand kan ontstaan. Verleng nooit een verlengsnoer met een ander verlengsnoer. Een dikker snoer is meestal veiliger. Gebruik stekkerdozen met overspanningsbeveiliging, zodat u tegen overbelasting en kortsluiting bent beschermd.

Verder is het raadzaam de kerstbomen minstens één keer per dag water te geven. Een boom met droge naalden kan binnen 30 seconden in brand vliegen. Vervang knipperende tl-buizen aan het plafond, want die kunnen erg warm worden en daarmee een gevaar opleveren. Voor een veilige en zorgeloze kerst is het beter om de kerstverlichting uit te schakelen als u de zaak sluit. Dus niet vergeten na de kerstborrel!

Een goede brandverzekering is voor ondernemers uiteraard onmisbaar om zonder financiële aderlatingen het nieuwe jaar in te luiden. Weet u zeker of u goed zit met uw brandverzekering? Neem vooral contact op met Kuijs Reinder Kakes Verzekeren als u vragen heeft.

Tom Dekker
Neem contact op met Tom

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht