Een op de vijf aangeboden woningen is een miljoenenwoning in Amsterdam
24-10-2019

Een op de vijf aangeboden woningen is een miljoenenwoning in Amsterdam

Een op de vijf aangeboden woningen is een miljoenenwoning in Amsterdam

In totaal staan er ruim 500 miljoenenwoningen te koop in Amsterdam. In geen andere Nederlandse gemeente is zo’n hoog aantal woningen in het luxe segment beschikbaar. De gemeente heeft een forse voorsprong op de nummer twee Den Haag, waar 184 miljoenenwoningen te koop staan.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2019 van Kuijs Reinder Kakes Makelaars & Adviseurs (partner in Dynamis).

Bergen duurste gemeente boven Noordzeekanaal

Niet alleen de woningmarkt van Amsterdam kent een uitgebreid miljoenensegment. In Bergen heeft eveneens maar liefst een op de vijf te koop staande woningen een vraagprijs hoger dan een miljoen euro. Het luxe karakter van deze gemeente blijkt uit het feit dat een vierkante meter woonruimte hier gemiddeld € 3.875 kost, daarmee is Bergen de duurste woongemeente boven het Noordzeekanaal.

Amsterdamse woningmarkt alleen toegankelijk voor Amsterdamse huishoudens

Door het zeer hoge prijsniveau in de hoofdstad is de woningmarkt voor veel zoekers ontoegankelijk, het kopen van een woning in Amsterdam is daardoor grotendeels voorbehouden aan huishoudens uit de stad zelf. Om de hoge prijzen te kunnen betalen, moet de eigen woning voor een vergelijkbaar prijsniveau worden verkocht. Dit blijkt uit het feit dat in de eerste helft van 2019 maar liefst vier op de vijf Nederlandse woningkopers een Amsterdams huishouden was.

Download hier de kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2019

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.