Een op de vijf aangeboden woningen is een miljoenenwoning in Amsterdam

Geschreven door Bianca de Vre op 21 september 2019

In totaal staan er ruim 500 miljoenenwoningen te koop in Amsterdam. In geen andere Nederlandse gemeente is zo’n hoog aantal woningen in het luxe segment beschikbaar. De gemeente heeft een forse voorsprong op de nummer twee Den Haag, waar 184 miljoenenwoningen te koop staan. Dit blijkt uit de in oktober verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2019 van Kuijs Reinder Kakes Makelaars & Adviseurs (partner in Dynamis).

Bergen duurste gemeente boven Noordzeekanaal

Niet alleen de woningmarkt van Amsterdam kent een uitgebreid miljoenensegment. In Bergen heeft eveneens maar liefst een op de vijf te koop staande woningen een vraagprijs hoger dan een miljoen euro. Het luxe karakter van deze gemeente blijkt uit het feit dat een vierkante meter woonruimte hier gemiddeld € 3.875 kost, daarmee is Bergen de duurste woongemeente boven het Noordzeekanaal.

Amsterdamse woningmarkt alleen toegankelijk voor Amsterdamse huishoudens

Door het zeer hoge prijsniveau in de hoofdstad is de woningmarkt voor veel zoekers ontoegankelijk, het kopen van een woning in Amsterdam is daardoor grotendeels voorbehouden aan huishoudens uit de stad zelf. Om de hoge prijzen te kunnen betalen, moet de eigen woning voor een vergelijkbaar prijsniveau worden verkocht. Dit blijkt uit het feit dat in de eerste helft van 2019 maar liefst vier op de vijf Nederlandse woningkopers een Amsterdams huishouden was.

Download de rapportage hier.

Een op de vijf aangeboden woningen is een miljoenenwoning in Amsterdam
Bianca de Vre
Neem contact op met Bianca

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Help, de woningmarkt in Nederland zit muurvast!

Help, de woningmarkt in Nederland zit muurvast!

De woningmarktcijfers laten zien dat er sprake is van een ommekeer op de woningmarkt. Na een periode waarin de markt sterk verkrapte en we kampten met extreme prijsstijgingen en korte...
Grote behoefte aan nieuwe bedrijfsruimte in Noord-Holland

Grote behoefte aan nieuwe bedrijfsruimte in Noord-Holland

De bedrijfsruimtemarkt staat onder druk in Noord-Holland. Door gebrek aan kwalitatief hoogwaardig aanbod is er een lage doorstroming op de bedrijfsruimtemarkt ontstaan. Vooral het MKB is actief...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie