Betaalpauze voor de hypotheek

Geschreven door John de Smit op 1 april 2020

De coronacrisis heeft grote financiële gevolgen: veel mensen hebben geen werk meer en bedrijven zien hun omzet verdampen. Sommige huiseigenaren kunnen door de crisis hun hypotheeklasten niet meer betalen. Steeds meer banken komen daarom klanten tegemoet die in grote financiële nood dreigen te komen.

Zo zijn er banken en geldverstrekkers die klanten met betalingsproblemen een betaalpauze aanbieden van 3 maanden. Ook zijn er banken die afspraken willen maken over een flexibele betaalpauze of een lager maandbedrag. De financiële instellingen zijn coulant door de coronacrisis: het maakt niet uit wat voor soort inkomen iemand heeft en er zijn weinig formaliteiten voor nodig.

Hou er wel rekening mee dat het een tijdelijke lastenverlichting betreft, maar dat de hypotheekrente en -aflossing na de adempauze alsnog betaald moeten worden. Het is géén kwijtschelding van de hypotheeklasten. Dat kan betekenen dat de maandlasten ná de betaalpauze juist hoger worden. Er zijn ook banken die de looptijd van de hypotheek verlengen met 3 maanden, waardoor de maandlasten gelijk blijven. Daarnaast heeft de betaalpauze fiscale gevolgen: u kunt dit jaar minder hypotheekrente aftrekken van de belastingen.

Voor iemand die lange tijd financiële problemen verwacht, is een betaalpauze voor de hypotheek misschien niet de ideale oplossing. U kunt dan ook op andere manieren bezuinigen, bijvoorbeeld door uw verzekeringspakket opnieuw onder de loep te nemen. KRK Verzekeren is graag bereid uw verzekeringen door te lichten om te kijken waar u op de kosten kunt besparen.

John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht