Betaalpauze voor de hypotheek

Betaalpauze voor de hypotheek

Geschreven door John de Smit op 1 april 2020

De coronacrisis heeft grote financiële gevolgen: veel mensen hebben geen werk meer en bedrijven zien hun omzet verdampen. Sommige huiseigenaren kunnen door de crisis hun hypotheeklasten niet meer betalen. Steeds meer banken komen daarom klanten tegemoet die in grote financiële nood dreigen te komen.

Zo zijn er banken en geldverstrekkers die klanten met betalingsproblemen een betaalpauze aanbieden van 3 maanden. Ook zijn er banken die afspraken willen maken over een flexibele betaalpauze of een lager maandbedrag. De financiële instellingen zijn coulant door de coronacrisis: het maakt niet uit wat voor soort inkomen iemand heeft en er zijn weinig formaliteiten voor nodig.

Hou er wel rekening mee dat het een tijdelijke lastenverlichting betreft, maar dat de hypotheekrente en -aflossing na de adempauze alsnog betaald moeten worden. Het is géén kwijtschelding van de hypotheeklasten. Dat kan betekenen dat de maandlasten ná de betaalpauze juist hoger worden. Er zijn ook banken die de looptijd van de hypotheek verlengen met 3 maanden, waardoor de maandlasten gelijk blijven. Daarnaast heeft de betaalpauze fiscale gevolgen: u kunt dit jaar minder hypotheekrente aftrekken van de belastingen.

Voor iemand die lange tijd financiële problemen verwacht, is een betaalpauze voor de hypotheek misschien niet de ideale oplossing. U kunt dan ook op andere manieren bezuinigen, bijvoorbeeld door uw verzekeringspakket opnieuw onder de loep te nemen. KRK Verzekeren is graag bereid uw verzekeringen door te lichten om te kijken waar u op de kosten kunt besparen.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie