Bescherm u tegen een overstroming 

Bescherm u tegen een overstroming

Geschreven door John de Smit op 5 december 2019

Het loopt gelukkig niet zo’n vaart, maar toch bestaat er een risico op overstromingen in Nederland. Ons land ligt immers voor een groot deel onder zeeniveau – zeker de provincie Noord-Holland ligt bijna helemaal ‘onder water’. Dijken, duinen en waterkeringen beschermen Nederland al eeuwenlang standvastig tegen een oprukkende zee, maar er bestaat altijd een kans dat het water onverhoeds onze kant op stroomt.

Als huiseigenaar krijgt u in zo’n geval te maken met hoge kosten. Waterschade door een dijkdoorbraak is namelijk niet gedekt door een opstalverzekering of inboedelverzekering. Schade door hevige regenval is meestal wel gedekt, maar niet als het water via deuren, ramen of luiken uw huis binnen sijpelt.

Eigenaren van een woonhuis kunnen zich echter wel indekken met een overstromingsverzekering. Hiermee bent u verzekerd voor alle schade aan uw huis of inboedel die direct of indirect het gevolg is van een overstroming. De premie verschilt per locatie, en is hoger als u in de buurt van de kust, bij grote rivieren of onder zeeniveau woont. U bepaalt zelf of u de totale waarde van uw huis verzekert, of een deel hiervan.

Het is te hopen dat u droge voeten houdt, maar op sommige plekken in Nederland is het risico op een overstroming zelfs groter dan de kans dat er brand uitbreekt. Heeft u vragen over de overstromingsverzekering of wilt u deze afsluiten? Bij Kuijs Reinder Kakes Verzekeren regelen we dit voor u!

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie