Betaalt u teveel voor uw arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Geschreven door Tom Dekker op 20 juni 2018

Heeft u als zelfstandig ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering die u voor 1 januari 2013 heeft afgesloten? Dan valt de premieafrekening niet onder de nieuwe regels van het provisieverbod en is de kans groot dat u op jaarbasis vele duizenden euro’s te veel betaalt. Tom Dekker, verzekeringsadviseur bij KRK Verzekeren, legt uit.

Hoge provisie

In de premie van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die zijn gesloten vóór 01-01-2013 zit de beloning voor de tussen­persoon in de vorm van provisie. Deze vergoeding kan oplopen tot 20% van de premie! Doorlopend, jaar in jaar uit.

Tom: ”Vaak blijkt dat als men daar niet op gewezen wordt de hoge provisieregeling nog jaren doorloopt. De tussenpersoon ontvangt dan nog steeds deze provisie en heeft er ook geen belang bij een dergelijke polis over te sluiten naar een AOV verzekering met een lagere premie. Een objectief en transparant advies van KRK kan u vele duizenden euro’s besparen.

Bij KRK Verzekeren zijn wij met onze tijd meegegaan en hanteren een andere werkwijze. KRK brengt eerst een uitgebreid advies uit waarvoor de klant eenmalig betaalt. Daarnaast betaalt de klant een kleine jaarlijkse bijdrage voor onze werkzaamheden tijdens de looptijd van de verzekering. Deze kosten worden rechtstreeks met de klant afgerekend en zijn niet gerelateerd aan een percentage van de verzekeringspremie.

Vandaag de dag bieden AOV verzekeringen qua voorwaarden veel meer mogelijkheden. Ook dit kan een aanzienlijke besparing opleveren tijdens de looptijd van de verzekering. Het verzekeringsadvies van KRK is onafhankelijk, transparant en objectief. Op basis van uw wensen doet KRK Verzekeren een totaal marktonderzoek onder de diverse verzekeraars. Dit wordt vastgelegd in een eindrapport en vertaald naar een advies wat u schriftelijk wordt aangeboden.

Andere voordelen

Naast de lagere verzekeringskosten zijn er nog meer voordelen te behalen voor de klant.De tarieven zijn door toenemende concurrentie veel voordeliger geworden.

Wilt u meer weten over AOV verzekeringen of een vrijblijvende afspraak maken? Neem contact op met verzekeringsadviseur Tom Dekker.

Tom Dekker
Neem contact op met Tom

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht