Ingenieursbureau en bisdom treffen elkaar in Velsen-Noord.

Bedrijfshuisvesting steeds creatiever en minder traditioneel.

Evers Partners is een snel groeiend ingenieursbureau dat werkt voor opdrachtgevers in de retail, industrie, leisure, utiliteits- en woningbouw. Zij richten zich daarbij op voorbereidende ontwerpen en de ontwikkeling van woningen en commercieel vastgoed voor uiteenlopende gebruiksdoelen zoals zorg, onderwijs en diensten. Het bureau met 80 medewerkers is nu nog gevestigd in de voormalige papierschool van Crown van Gelderen in Velsen-Noord. Het getransformeerde gebouw wordt te klein voor het groeiende bedrijf.


Piet Krop is eigenaar van Ingenieursbureau Evers Partners. Hij werd door een bevriende makelaar getipt over het feit dat Bisdom Amsterdam - Haarlem de kerk in Velsen-Noord te koop aanbood. “Wij zijn ‘in to’ oude gebouwen en toen ik hoorde dat de kerk te koop stond heb ik direct contact gezocht met Edwin Doets van Kuijs Reinder Kakes. De kerk ligt op een steenworp afstand van onze huidige locatie. Het is het enige Rijksmonument in Velsen Noord: een gebouw naar mijn hart. De volgende dag heb ik samen met Edwin de kerk bezichtigd. Er waren al meerdere kapers op de kust, maar mijn bod werd direct serieus genomen omdat ik meteen met een concreet plan kwam. Daarnaast hadden wij natuurlijk een ruime ervaring met het transformeren van dit soort objecten.”


Inmiddels is de koop een feit. Uniek is dat Evers Partners afgesproken heeft met het Bisdom Amsterdam – Haarlem dat naast de kantoorfunctie de parochie nog enige jaren in stand blijft. Piet Krop: “Het voor-, achterschip en altaar gaan we terugbrengen naar de oorspronkelijke staat. Zo wordt de parochie behouden en kunnen we toch een kantoorfunctie delen met de wekelijkse kerkdiensten.”

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
De commerciële vastgoedmarkt in 2024: wat kun je verwachten?

De commerciële vastgoedmarkt in 2024: wat kun je verwachten?

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Tijd voor een onderbouwde prognose! Wat zijn de verwachtingen voor de commerciële vastgoedmarkt in 2024? Marc Wolthuis, makelaar commercieel vastgoed en...
Verduurzaming steeds meer op de radar: wat betekent dit voor ondernemers?

Verduurzaming steeds meer op de radar: wat betekent dit voor ondernemers?

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de commerciële vastgoedmarkt. De trend is alleen maar versterkt sinds 1 januari 2023. Vanaf die datum dienen kantoren namelijk minimaal...
Bekijk overzicht