Diefstal babbeltruc niet altijd verzekerd

Diefstal babbeltruc niet altijd verzekerd

Geschreven door John de Smit

Diefstal door een ‘babbeltruc’: volgens de politie komt het steeds vaker voor. Een onbekende belt aan met een smoes om op een listige manier binnen te komen. Terwijl u aan de praat wordt gehouden, sluipt een kompaan het huis binnen en gaat op zoek naar uw kostbare bezittingen. De daders worden steeds gewiekster en doen zich bijvoorbeeld voor als nieuwe buren of een medewerker van de gemeente of een woningbouwcorporatie.

Als u onverhoopt het slachtoffer wordt, is dat een hele klap. Minstens zo vervelend is het als u niks krijgt vergoed van uw verzekering. Diefstal door een babbeltruc valt namelijk niet altijd onder de dekking van uw inboedelverzekering. Onlangs ving iemand bot bij haar verzekeringsmaatschappij. Het slachtoffer liet een onbekende vrouw binnen die ‘kwam kennismaken’, zogenaamd omdat haar moeder binnenkort in hetzelfde gebouw zou komen wonen. Terwijl zij in de woonkamer stonden te praten, haalde een andere man stiekem haar kledingkast overhoop. Later bleek dat er 10.000 euro aan sieraden was verdwenen. Van de verzekeraar kreeg het slachtoffer echter niets uitgekeerd omdat er geen sporen van braak waren gevonden.

Bij veel verzekeraars valt diefstal door insluipers wél onder de inboedelverzekering. Bestudeer de voorwaarden voordat u een inboedelverzekering afsluit, waar Kuijs Reinder Kakes Verzekeren u bij kan adviseren. Maar laat vooral geen onbekenden uw huis binnen zonder dat ze zich kunnen legitimeren.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie