Diefstal babbeltruc niet altijd verzekerd

Geschreven door John de Smit op 29 december 2017

Diefstal door een ‘babbeltruc’: volgens de politie komt het steeds vaker voor. Een onbekende belt aan met een smoes om op een listige manier binnen te komen. Terwijl u aan de praat wordt gehouden, sluipt een kompaan het huis binnen en gaat op zoek naar uw kostbare bezittingen. De daders worden steeds gewiekster en doen zich bijvoorbeeld voor als nieuwe buren of een medewerker van de gemeente of een woningbouwcorporatie.

Als u onverhoopt het slachtoffer wordt, is dat een hele klap. Minstens zo vervelend is het als u niks krijgt vergoed van uw verzekering. Diefstal door een babbeltruc valt namelijk niet altijd onder de dekking van uw inboedelverzekering. Onlangs ving iemand bot bij haar verzekeringsmaatschappij. Het slachtoffer liet een onbekende vrouw binnen die ‘kwam kennismaken’, zogenaamd omdat haar moeder binnenkort in hetzelfde gebouw zou komen wonen. Terwijl zij in de woonkamer stonden te praten, haalde een andere man stiekem haar kledingkast overhoop. Later bleek dat er 10.000 euro aan sieraden was verdwenen. Van de verzekeraar kreeg het slachtoffer echter niets uitgekeerd omdat er geen sporen van braak waren gevonden.

Bij veel verzekeraars valt diefstal door insluipers wél onder de inboedelverzekering. Bestudeer de voorwaarden voordat u een inboedelverzekering afsluit, waar Kuijs Reinder Kakes Verzekeren u bij kan adviseren. Maar laat vooral geen onbekenden uw huis binnen zonder dat ze zich kunnen legitimeren.

Diefstal babbeltruc niet altijd verzekerd
John de Smit
Neem contact op met John

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Stormschade: wat is wel en niet verzekerd?

Op woensdag 5 juli 2023 raasde de zwaarste zomerstorm ooit door ons land. Tijdens de zeer zware windstoten vielen bomen om, werden snelwegen afgesloten, vielen er dakpannen van de daken...
Starten met beleggen: 5-stappen om slim te investeren in de toekomst

Starten met beleggen: 5-stappen om slim te investeren in de toekomst

Sparen: wie wil dat niet? Vroeger openden mensen simpelweg een spaarrekening om de rente te zien binnenstromen. Maar tegenwoordig valt die rente nogal tegen. Beleggen kan een goed alternatief...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie