De 4 meest gestelde vragen over inbraak in bestelbussen

Geschreven door Tom Dekker op 3 september 2021

Dieven azen steeds vaker op bestelbussen. Want daarin ligt waardevol materiaal. Als ondernemer zit u niet te wachten op inbraakschade. Maar wat kunt u allemaal doen om u te wapenen tegen inbraak? In dit artikel beantwoorden we de 4 meest gestelde vragen omtrent dit onderwerp.

1. Wat kan ik doen om inbraak te voorkomen?

Laten we beginnen bij het begin. Het liefst voorkomt u dat dieven uw bestelbus binnendringen. Deze tips helpen u op weg:

 • Blindeer de ramen, zodat niemand kan zien wat er in de bestelbus ligt.

 • Zet uw bedrijfsnaam of -logo niet op de bestelbus, want reclame trekt inbrekers aan.

 • Installeer een goedgekeurd alarm en een sterk beveiligingsslot.

 • Parkeer de bestelbus bij voorkeur achter een hek of in een garage.

 • Zorg dat alle elektronica uit staat, zodat inbrekers deze niet met bluetooth kunnen detecteren.

2. Is een verzekering écht nodig?

Op deze vraag bestaat geen eenduidig antwoord. Of u een verzekering nodig hebt, hangt af van uw persoonlijke situatie. Als u onverhoopt met een inbraak te maken krijgt, kunt u niet werken totdat uw spullen vervangen zijn.

Hebt u de financiële middelen om uw bestelbus snel te laten repareren? En kunt u uw gereedschap vlot en eenvoudig vervangen? Soms is een bepaalde tool moeilijk te verkrijgen, bijvoorbeeld omdat u deze uit het buitenland moet laten overkomen. Tijdens de wachttijd kunt u klanten kwijtraken. Bedenk goed of u een dergelijk omzetverlies aankan. Als een inbraak een grote financiële tegenslag voor u zou betekenen, is het verstandig om een eigen vervoersverzekering af te sluiten.

3. Krijg ik altijd alles vergoed?

Verzekerden krijgen niet automatisch het bedrag uitgekeerd waarvoor zij gereedschap hebben ingekocht. Als spullen minder dan 40% van de nieuwwaarde hebben, krijgt u de dagwaarde uitgekeerd.

Een handige tip: administreer uw gereedschap nauwkeurig. Noteer zaken als merk en serienummer, neem foto's wanneer u een tool aanschaft en bewaar bonnen en facturen. Zo kunt u alle benodigde documentatie overleggen wanneer de verzekeraar hierom vraagt.

4. Hoe weet ik of ik voldoende verzekerd ben?

Veel ondernemers groeien. En groei heeft impact op uw verzekering. Een voorbeeld: misschien bent u ooit begonnen met een bestelbus waarin u gereedschap had liggen ter waarde van 3.000 euro. Destijds hebt u een passende verzekering afgesloten. Maar omdat de zaken goed gaan, is de waarde van uw tools inmiddels gestegen naar 10.000 euro. In dat geval bent u nu onderverzekerd.

Daarom adviseren wij om te allen tijde te evalueren of u nog voldoende verzekerd bent!

Wilt u zich écht goed wapenen tegen inbraakschade? En kunt u wel wat ondersteuning gebruiken bij het afsluiten van een eigen vervoersverzekering? Neem gerust contact op met KRK Verzekeren.

  Tom Dekker
  Neem contact op met Tom

  Interessant nieuws

  Bekijk overzicht
  Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

  Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

  In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
  Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

  Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

  Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
  Bekijk overzicht