Het vinden van een huurwoning kan een uitdaging zijn. Zeker in Amsterdam, waar de vraag een stuk groter is dan het aanbod. KRK biedt regelmatig huurwoningen aan in de hoofdstad en krijgt op iedere woning dan ook een overweldigend aantal reacties.

Om de toewijzing in goede banen te leiden gebruiken wij een systeem waarin belangstellenden hun gegevens en woonwensen kunnen registreren. Die gegevens matchen wij vervolgens met de eisen die de verhuurder stelt aan zijn nieuwe huurders. Zo selecteren wij de meest geschikte huurder voor een woning.

Hoe kom ik in aanmerking voor een huurwoning?

Verhuur woningcorporaties
Volgende: Maak een persoonlijk account
Verhuur woningcorporaties
Verhuur woningcorporaties
Volgende: Maak uw dossier compleet en zoekprofiel aan
Verhuur woningcorporaties
Verhuur woningcorporaties
Volgende: Reageer op uw favoriete woning
Verhuur woningcorporaties
Verhuur woningcorporaties
Volgende: Vul ons contactformulier in
Verhuur woningcorporaties

Vul ons contactformulier in

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning dient u een persoonlijk account te maken, genaamd een iDD. Voer uw gegevens in op het contactformulier. U krijgt uw accountgegevens vervolgens per e-mail toegestuurd. U vindt het contactformulier HIER.

Volgende: Vul ons contactformulier in

Maak een persoonlijk account

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u uw inlognaam voor uw eigen iDD account per e-mail. U krijgt vervolgens een tweede e-mail om uw wachtwoord aan te passen. Binnen uw iDD account maakt u ook uw zoekprofiel aan. Dan houden wij u op de hoogte van het actuele huuraanbod. Let op: meerdere accounts maken werkt niet in uw voordeel.

Volgende: Vul ons contactformulier in

Maak uw dossier compleet en zoekprofiel aan

Na het invullen van uw persoonlijke adresgegevens gaat u over tot het uploaden van alle gevraagde documenten. Zorg ervoor dat u alle documenten upload en uw dossier compleet maakt. Dit is best een klus, maar u kunt uw account ook gebruiken voor andere woningen die wij in de toekomst nog gaan aanbieden. Als uw dossier compleet is, ontvangt u een melding.

Volgende: Vul ons contactformulier in

Reageer op uw favoriete woning

Wij controleren dagelijks automatisch of de woningen die wij te huur aanbieden voldoen aan uw wensen. Als een woning past binnen uw zoekprofiel sturen wij u daarover een e-mail én u vindt die woning(-en) in uw IDD (zie bij ZOEKER > Mijn aanbod). In uw iDD kunt u in de woningpresentatie REAGEREN op de woningen die u wilt bezichtigen. Die woningen staan dan bij HUURDER > Mijn selectie. Wij verwerken uw belangstelling voor die woning(en) bij het vinden van nieuwe huurders.

Volgende: Vul ons contactformulier in
Verhuur woningcorporaties

Wij begrijpen uw ongeduld

Indien u een compleet dossier heeft én uw gegevens overeen komen met de eisen die aan een nieuwe huurder worden gesteld dan bestaat de kans dat u een uitnodiging krijgt voor een bezichtiging. Voldoen aan de eisen is helaas géén garantie voor zo'n uitnodiging, er is namelijk veel meer vraag naar huurwoningen dan aanbod. We kunnen jammer genoeg slechts een selectie van kandidaten uitnodigen.Om kans te maken is een compleet dossier crusiaal.

Is uw dossier al volledig en up-to-date (alle documenten niet ouder dan 3 maanden)? Dan hoeft u niets te doen en maakt u automatisch kans om uitgenodigd te worden voor een bezichtiging. Lees voor de criteria die aan nieuwe huurders worden gesteld en eventuele voorrang de informatie over de betreffende woning aandachtig door. Deze kan per woning verschillen.

Wij nemen uw gegevens in behandeling

Het vergroot uw kansen op het verkrijgen van een huurwoning niet door ons te bellen. Indien u toch een toelichting wenst te geven of een vraag heeft stuurt u dan een e-mail naar verhuuramsterdam@krk.nl. Telefonisch kunnen wij u helaas niet helpen.