Buitenhuizerweg 1 , 1981 LK, Velsen-zuid

  prijs op aanvraag
  Alkmaar
  Heeft u vragen?
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.

  Omschrijving

  KARAKTERISTIEKE ZANDSCHUUR ZOEKT ONDERNEMER In Spaarnwoude Park ligt aan de Buitenhuizerweg 1 in Velsen-Zuid een uniek recreatieobject: de Zandschuur. Het recreatieschap Spaarnwoude is op zoek naar een ondernemer die het historische gebouw nieuw leven inblaast....

  Toon meer

  Kenmerken

  Oppervlakte 78 m²

  KARAKTERISTIEKE ZANDSCHUUR ZOEKT ONDERNEMER
  In Spaarnwoude Park ligt aan de Buitenhuizerweg 1 in Velsen-Zuid een uniek recreatieobject: de Zandschuur. Het recreatieschap Spaarnwoude is op zoek naar een ondernemer die het historische gebouw nieuw leven inblaast. Belangstellende ondernemers worden uitgenodigd om met concrete plannen te komen.

  EEN STUKJE HISTORIE
  Het gebouw werd bij de aanleg van Spaarnwoude in de jaren ’70 gebruikt voor zandopslag en heeft daarmee een fundamentele rol gespeeld in het ontstaan van het recreatiegebied. Wat ooit diende als zandopslag, wacht nu op een nieuwe bestemming. Het Recreatieschap ziet graag dat de Zandschuur een nieuwe bestemming krijgt waardoor er ruimte komt voor nieuwe recreatieve voorzieningen. Bezoekers kunnen in Spaarnwoude Park al terecht voor ontspanning en vertier. De Zandschuur heeft potentie om een buitenplek te worden waar bezoekers kunnen ontspannen, sporten en genieten van de natuur, wat bijdraagt aan zowel fysieke als mentale gezondheid.

  Momenteel wordt het gebouw bewoond door een bijzondere gast: de kerkuil. Het behoud van deze inheemse vogelsoort is voor het recreatieschap belangrijk en de toekomstige exploitant zal dan ook rekening moeten houden met de aanwezigheid van deze beschermde diersoort.

  ONDERNEMEN IN DE ZANDSCHUUR
  Het Recreatieschap zoekt een ondernemer, die de rijke cultuurhistorie van De Zandschuur omarmt en tot leven wil brengen met daadkracht en zorg. De wens vanuit het Recreatieschap is om de locatie nieuw leven in te blazen met een mix van dagrecreatie en commerciële activiteiten, met respect voor de natuur en het erfgoed. Denk aan een sfeervolle pluktuin, een winkel waar lokale producten worden verkocht en andere creatieve ideeën die het verhaal van de Zandschuur laten herbeleven.

  KIJKDAG EN AANMELDEN
  Het recreatieschap adviseert alle geïnteresseerden om een kijkje te nemen in het gebied. De wegen en paden zijn openbaar toegankelijk, de Zandschuur niet. De Zandschuur van binnen bezichtigen is mogelijk op de kijkdag.

  Wil je naar de kijkdag komen op vrijdag 14 juni 2024? Om aan te melden voor de kijkdag neem contact op met de makelaar.

  Alle informatie over de gehele wervingsprocedure en bijhorende documenten zijn te vinden op de website. Geïnteresseerden met een plan dienen zich aan te melden via de makelaar. De deadline voor het ondernemingsplan is: 31 juli 2024. De verkoop procedure verloopt middels een uitgifte (verkoop) bij inschrijving.

  Toon meer

  Algemeen

  Vraagprijs prijs op aanvraag
  Servicekosten BTW belast Ja
  Status Beschikbaar

  Bouw

  Hoofdfunctie bedrijfsruimte
  Bouwjaar 1950
  Bouwvorm Bestaande bouw

  Locatie

  Adres Buitenhuizerweg 1
  Plaats Velsen-zuid
  Provincie Noord holland
  Land Nederland
  Ligging
  • Landelijk gebied

  Bedrijfsruimte

  Bedrijfshal oppervlakte 78 m²

  Onderhoud

  Onderhoud binnen Redelijk
  Onderhoud buiten Redelijk

  Ontdek de bedrijfsruimte

  Buitenhuizerweg 1, 1981 LK, Velsen-zuid

  Locatie

  Buitenhuizerweg 1, 1981 LK, Velsen-zuid

  Schaduwwijzer

  Alkmaar
  Heeft u vragen?
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.