Woning verkopen? Blink uit in styling!

Denkt u erover na om uw huis te koop te zetten? Dan is het goed om te weten dat 80% van de kijkers niet door uw persoonlijke spullen heen kan kijken. Verkoopstyling is meer dan alleen leuke kussentjes en kaarsjes neerzetten. Het gaat om een goede presentatie van uw woning. Het huis moet immers uitblinken tussen de andere huizen zodat de potentiële koper direct een bezichtiging wilt inplannen voor uw woning!

Hoe kunt u het beste uw huis stylen? Een leeg huis hoeft natuurlijk niet, maar een te vol huis kan ook tegen u werken. Probeer de juiste balans te vinden tussen knus en ruimtelijk.

Wij vroegen de ervaren vastgoedstylisten Sacha Nietfield van interieur34 en Lucinda Kamphuis van Lucint naar een aantal simpele tips om je woning snel te stijlen voor de verkoop!

1. Is de tuin netjes?
Realiseer dat de koper op basis van het onderhoud van de tuin een eerste oordeel velt over hoe het huis eruit ziet. Maak uw tuin regelmatig onkruid-vrij en verwijder groene aanslag.

2. Zorg voor een ruime hal
Met een rommelige hal staat u al 1-0 achter.

3. Ruikt het huis fris?
Een appeltaart bakken is echt niet nodig. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de sterke geuren zoals appeltaart, brood of sterke koffie helemaal niet aanzetten tot koop. Lichte, neutrale, frisse geuren daarentegen wel. Even flink luchten is dus heerlijk!

4. Besteed aandacht aan keuken en badkamer
Presenteer de keuken en de badkamer alsof u hem net gekocht hebt. Laat vooral de ruimte zien en zorg voor niet teveel spullen. Berg deze netjes op in de kastjes.

5. Zorg voor frisse slaapkamers!
Maak de bedden netjes op en zet een raampje open. Een plant in de slaapkamer geeft ook een fris gevoel.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Coalitieplannen voor de woningmarkt: hoe kijkt KRK ernaar?

Coalitieplannen voor de woningmarkt: hoe kijkt KRK ernaar?

Half mei zijn de belangrijkste plannen en voornemens van de nieuwe coalitie gepubliceerd. Inmiddels wordt steeds meer duidelijk over de uitwerking van het hoofdlijnenakkoord. KRK is...
Uw woning verduurzamen naar energielabel A? Wij helpen u graag!

Uw woning verduurzamen naar energielabel A? Wij helpen u graag!

Want wie wil er nou...
Bekijk overzicht