De 10 voordelen van nieuwbouw

De 10 voordelen van nieuwbouw

Geschreven door Marielle Gerretschen RM RT op 12 juni 2017

Sommige aanstaande huizenkopers zijn hier heel stellig in: of ze willen absoluut een nieuwbouwhuis, of absoluut een bestaande woning. Voor anderen is de keuze minder uitgesproken. Bent u nog in de twijfel? Dit zijn de 10 voordelen van een nieuwbouwwoning:

1. U bent de eerste bewoner. Alles is fris en nieuw en u bepaalt dus in alles hoe de woning eruit komt te zien, zonder de ‘erfenis’ van een vorige bewoner.

2. Op een aantal punten kunt u de woning aanpassen naar uw wensen. Denk hierbij aan het verplaatsen van een muurtje of het aanbrengen van extra lichtpunten en stopcontacten.

3. De woningen worden meestal fraai afgewerkt met mooi sanitair en tegelwerk. Als koper van een nieuwbouwwoning kunt u de badkamer en andere sanitaire ruimten volledig aanpassen aan uw wensen.

4. Hoe ziet uw droomkeuken er uit? In een nieuwbouwwoning krijgt u de kans om, na oplevering, deze te plaatsen. Alles in één keer goed en naar uw smaak.

5. Door de uitstekende isolatie, nieuwste bouwtechnieken en eisen is een nieuwbouwwoning veel minder gehorig.

6. Hoogwaardige isolatie en ventilatie dragen bij aan een heel prettig leefklimaat.

7. Doordat alles gloednieuw is heeft u voorlopig geen omkijken naar het onderhoud.

8. Een nieuwbouwwoning is zo gebouwd dat u gegarandeerd lagere stookkosten heeft dan in een ouder huis.

9. Iedereen komt tegelijkertijd wonen in een nieuwbouwwijk of woongebouw. Dat schept een band, waardoor de kans op een goede buurrelatie groter is.

10. Gebleken is dat nieuwbouw kopen een goede investering is. Over het algemeen neemt het vastgoed in de eerste jaren sneller in waarde toe dan bestaande woningen.

Een nieuwbouwwoning heeft ook een paar financiële voordelen: over het huis betaal je geen overdrachtsbelasting, makelaarskosten en evenmin kosten voor de taxatie. Al staan daar wel weer andere lasten tegenover.
Bekijk ons nieuwbouw woningaanbod hier.

Meer weten over dit onderwerp?

De 10 voordelen van nieuwbouw
Marielle Gerretschen RM RT
Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie