Verzekeren is geen product, maar een persoonlijk advies.

Verzekeren is geen product, maar een persoonlijk advies.

Geschreven door Tom Dekker op 1 december 2017

In mei van dit jaar woedde er voor de tweede keer in 10 dagen een grote brand op de Oostzijde in Zaandam. Naar zeggen brak de brand uit in een timmerwerkplaats op het industrieterrein aan de Oostzijde. In korte tijd sloeg de brand over naar omliggende gebouwen en moesten tientallen woningen worden ontruimd. In een van de gebouwen was een wijnhandel gevestigd, die compleet uitbrandde. Naast brandschade was er sprake van een forse milieuschade.

Brand- en opstalverzekering dekt geen milieuschade.

De eigenaar van het pand waarin de wijn- handelaar gevestigd was, heeft haar verzekeringspakket ondergebracht bij KRK Verzekeren. Een geluk bij een ongeluk, want verzekeringsadviseur Tom Dekker adviseerde de eigenaar bij het doornemen van haar verzekeringspakket een milieuschadeverzekering af te sluiten. Poliskosten € 300,- per jaar. Tom Dekker: “Het betrof hier een oud pand en dat vergroot bijvoorbeeld bij brand al gauw de kans op een milieuclaim. Vaak denkt men dat deze schade gedekt is via de brand- of opstalverzekering. Sinds de aanscherping van de milieuwetgeving hebben verzekeraars de dekking van milieuschades uit de brand- en opstalverzekering gehaald en ondergebracht in speciale milieuschadeverzekeringen (MSV). Kort gezegd betekent dit dat men niet meer verzekerd is tegen milieuschade als er geen MSV polis is afgesloten naast de brand- en opstalverzekering.”

De vervuiler betaalt.

In dit geval ging het om het afvoeren van het bluswater dat was vervuild door asbest. Kosten € 20.000,-. Tom: “De gemeente is direct na de brand langsgekomen en schreef dwingend voor om de vervuiling op te ruimen. Zou men dat niet zelf doen, dan zou de gemeente dit doen en de (veel hogere) rekening neerleggen bij de veroorzaker.”

Noodzaak.

Verzekeringen hebben bij ondernemers en particulieren in een aantal gevallen niet de hoogste prioriteit. Tom: “Vaak denkt men ooit een goed verzekeringspakket afgesloten te hebben. Maar verzekeraars wijzigen regelmatig hun polisvoorwaarden en dat komt dan vaak pas bij schade aan het licht. Daarom adviseren wij onze klanten regelmatig samen met ons hun verzekeringspakket door te nemen en waar nodig aan te passen."

Wilt u ook uw verzekeringspakket doornemen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie