Zorgeloos verhuizen met de KRK verhuischecklist

Geschreven door Denice van Zijp RM RT op 22 juni 2017

Gefeliciteerd! U hebt uw droomwoning gekocht. Maar dan begint de drukte, want er moet verhuisd worden. Hoe pakt u dat het beste aan, wat moet u allemaal regelen en wanneer? Na het lezen van deze tips en het downloaden van onze handige verhuischecklist moet het helemaal goedkomen!

1. Plannen

Verhuizen begint met een duidelijke planning, want zeker in een drukke periode geeft dit rust. Plan niet alleen wanneer u gaat beginnen met inpakken, maar denk ook aan zaken als het regelen van een verhuisbedrijf en een oppas voor kinderen of huisdieren. Download hiervoor onze verhuischecklist. Open het op uw computer en vul het in in Acrobat Reader, download het op je telefoon of print het gewoon uit.

2. Opruimen en wegdoen

Begin ongeveer twee maanden voordat u gaat verhuizen met het uitzoeken van uw spullen. Het is namelijk zonde om dingen mee te nemen naar het nieuwe huis die u niet meer gebruikt. Meubels en andere spullen die er nog goed uit zien kunt u proberen te verkopen, bijvoorbeeld op Marktplaats. Dit levert u direct een extra zakcentje op. De rest kunt u weggeven aan bijvoorbeeld een kringloopwinkel. Zo krijgen uw (gebruikte) spullen een nieuw plekje. En dat is natuurlijk ook goed voor het milieu.

3. Goed inpakken

Het inpakken is een hele klus, hierbij wat tips om het soepeler te laten verlopen:

  1. Pak de spullen per kamer in, zodat u alles mooi bij elkaar hebt per kamer;
  2. Verdeel zware voorwerpen over meerdere dozen en stop ze onderaan in de doos, dit maakt het tillen minder lastig;
  3. Schrijf op de doos niet alleen wat er in de doos zit, maar ook naar welke kamer het moet. Dit maakt het makkelijker voor vrienden en familie die komen helpen;
  4. Maak gebruik van vulmateriaal in dozen die niet helemaal vol zijn. Zo voorkomt u dat spullen gaan schuiven. Begin op tijd met het sparen van kranten!
  5. Gebruik kleding en handdoeken om glaswerk en servies te beschermen tegen schokken. Geef op de doos aan dat het om breekbare spullen gaat.

4. Goedkoop verhuizen

Het kopen van een huis is al duur genoeg, dus u wilt natuurlijk zo voordelig mogelijk verhuizen. Met deze tips voor verhuizen kunt u geld besparen:

  1. Doe al het voorbereidende werk, zoals het inpakken van de dozen, zelf;
  2. Huur niet direct een verhuisbedrijf in, maar kijk eerst of vrienden en familie u kunnen helpen. Vaak is een leuke borrel of barbecue al voldoende als beloning;
  3. Gaat u toch een verhuisbedrijf inhuren? Vergelijk een aantal bedrijven voordat u een belissing maakt;
  4. Plan de verhuizing op een doordeweekse dag om toeslagen (vaak voor werk in de avond of in het weekend) van het verhuisbedrijf te voorkomen.

Nog een laatste tip voor de administratie, schakel de KijkMijnHuis Verhuisservice in om binnen 10 minuten alle bedrijven te informeren over uw verhuizing en het nieuwe adres!

Denice van Zijp RM RT
Neem contact op met Denice

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2023

Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2023

De lente is weer aangebroken. Voor veel mensen een mooi moment om een voorjaarsschoonmaak te houden en meteen het interieur wat op te frissen. Misschien wil je jouw woning zelfs wel in een...
Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2024

Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2024

De lente is weer aangebroken. Voor veel mensen een mooi moment om een voorjaarsschoonmaak te houden en meteen het interieur wat op te frissen. Misschien wil je jouw woning zelfs wel in een...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie