Meerwaarde van de woning creëren met verbouwen

De juiste verbouwing kan veel geld opleveren

De hypotheekrente staat laag en de woningmarkt is weer flink aangesterkt. De economie gaat goed en er is meer ruimte in de portemonnee voor investeringen in huis en gezin. Twijfelt u misschien tussen verbouwen of verhuizen, of juist eerst verbouwen en dan gaan verhuizen? Een ding is zeker; een verbouwing kost geld maar dat levert u ook veel op! Wij geven u goede tips om meerwaarde te creëren in huis door deze verbouwing.

Ga voor meer vierkante meters woning

Hoe meer vierkante meters, hoe meer het huis waard is. En hoe meer geld het voor u oplevert als u het huis gaat verkopen. Bekijk daarom goed in huis waar u vierkante meters kan winnen. Bijvoorbeeld een uitbouw, een extra verdieping of de zolder omtoveren tot een volwaardige extra kamer door er een dakkapel, eventueel aan beiden kanten van het huis, aan toe te voegen.

In Amsterdam is het zo dat je aan de achterzijde van de woning vaak een paar meter kunt uitbouwen. Dus stel het huis is vijf of zes meter breed en je bouwt uit met twee meter dan win je een flink aantal vierkante meters extra. Met de huidige prijs per vierkante meter in Amsterdam loopt dit aardig op. Let wel altijd op dat u bij de gemeente toestemming vraagt voor het aantal meters dat is toegestaan om in de breedte, lengte of hoogte aan te bouwen. Als u namelijk meer uitbouwt dan toegestaan dan kan het zijn dat u de gehele uitbouw weer moet afbreken.

Dus heb je verhuisplannen en wil je nog investeren, investeer dan in de uitbreiding van vierkante meters. Dat levert voor u het meeste op!

Andere verbouwtips

Andere verbouwingstips die minder ingrijpend zijn maar wel goed kunnen zijn voor een stijging in de waarde van uw huis zijn:

  • Isolatie: elk type isolatie is goed; van dubbel glas tot gevelisolatie. Energiebesparende, en dus kostenbesparende, aanpassingen zijn altijd een goed idee. Ook als u zelf in het huis wilt blijven wonen.
  • Ingebouwde stopcontacten, eventueel verplaatsen en dimlichten toevoegen.
  • Schilderen: een likje verf aan de buiten- en binnenkant van de woning doet het altijd goed. Neutrale kleuren.
  • Nieuwe vloer: potentiële kopers zien graag een net huis, dus een mooie vloer kan een meerwaarde zijn!
  • Badkamer: gedeeltelijk of volledig verbouwen kan wonderen doen, alleen is dit wel vaak een kwestie van persoonlijke smaak. Dus geen garantie op meerwaarde van de woning. Maar doordat de kosten voor dit type verbouwing niet meer gedekt worden door een hypotheek zijn veel kopers op zoek naar een huis waar al een mooie badkamer in zit. Het plaatsen van een nieuwe badkamer kan zo juist wél weer waarde opleveren voor uw huis.
  • Renovatie keuken: verschilt ook per persoon, maar dit kan zeker geld opleveren. Bijvoorbeeld als deze is meegenomen in de uitbouw. Ook dit wordt niet meer gedekt in de hypotheek dus als de keuken een vernieuwing kan gebruiken dan zeker doen. Maar zorg dat het zo neutraal mogelijk is.
  • Brandvertragende maatregelen in huis.

Contact voor financieel advies of verkoopadvies

Bent u van plan om te gaan verbouwen en wilt u praten over finacieringen? Neem dan contact op met onze hypotheekadviseurs. Zij kunnen u alles vertellen over welke lening het beste bij u past. Bel: 088-497 63 00 of mail naar serviceteam@hypnet.nl

Wilt u uw huis te koop zetten? Of heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met onze verkoopmakelaars. Ook voor specifieke lokale vragen zoals de vierkante meterprijs kunt u opvragen bij onze makelaars. Bekijk hier onze contactgegevens per vestiging.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2023

Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2023

De lente is weer aangebroken. Voor veel mensen een mooi moment om een voorjaarsschoonmaak te houden en meteen het interieur wat op te frissen. Misschien wil je jouw woning zelfs wel in een...
Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2024

Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2024

De lente is weer aangebroken. Voor veel mensen een mooi moment om een voorjaarsschoonmaak te houden en meteen het interieur wat op te frissen. Misschien wil je jouw woning zelfs wel in een...
Bekijk overzicht