Sprekende Transactie Verdronkenoord in Alkmaar

Geschreven door ing. Sander Caldenhove op 8 juni 2017

Verkocht

Verdronkenoord 12 is een opvallend monumentaal pand aan één van de Alkmaarse grachten. Vele kennen het pand omdat het afgelopen jaren dienst heeft gedaan als filmhuis.
Het pand is rond 1818 gebouwd als rooms-katholiek weeshuis en na de sluiting van dat weeshuis is het ook nog even een school geweest. In 1981 heeft theater- en filmhuis Provadja zich in het pand gevestigd en zij zijn er afgelopen jaar uitgegaan. Zij zijn verhuisd naar de nieuwe locatie in overstad, naast bioscoop Vue. Het pand is daarna in verkoop gezet door de Gemeente Alkmaar en verkocht middels een inschrijvingsprocedure. Het pand is verkocht aan een tweetal beleggers, zij hebben afgelopen jaren meerdere panden in onder andere Haarlem gekocht en deels getransformeerd tot woningen. Dat gaat ook gebeuren met Verdronkenoord 12, Provadja is inmiddels overgedragen en daar zullen door de nieuwe eigenaar 13 luxe huurappartementen in gerealiseerd worden.

Type onroerend goed: Commercieel vastgoed
Opdrachtgever: Gemeente Alkmaar
Koper: Beleggers
Oppervlakte: 825 m²

Bekijk hier ons zakelijke aanbod.

Sprekende Transactie Verdronkenoord in Alkmaar
ing. Sander Caldenhove
Neem contact op met ing. Sander

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
KRK Bedrijfsmakelaars en DRS Makelaars verhuren showroom- en kantoorruimte in Lijnden

KRK Bedrijfsmakelaars en DRS Makelaars verhuren showroom- en kantoorruimte in Lijnden

Het van oorsprong Zweedse bedrijf Hörnstenen heeft recent ruim 1.450 m2 showroom-/kantoorruimte verhuurd in haar gebouw aan de Singaporestraat 66-80 in Lijnden. Met de komst van Rino &...
KRK Bedrijfsmakelaars treedt namens Swapfiets op bij aanhuur van nieuwe locatie in Amsterdam

KRK Bedrijfsmakelaars treedt namens Swapfiets op bij aanhuur van nieuwe locatie in Amsterdam

Het betreft een warehouse van circa 7.500 m2 gelegen op Business Park Sloterdijk in Amsterdam. Swapfiets zal de locatie in gebruik nemen als nieuwe hub in Amsterdam. Met deze nieuwe locatie kan...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie