Leer wat andere woningzoekers vaak onderschatten

Geschreven door ing. Sander Siegersma RM RT WMC op 10 december 2018

U zoekt al een tijdje naar een woning op Funda en opeens kom ‘ie voorbij. Uw droomhuis! U begint al te fantaseren bij het zien van de foto's.

Die prachtige keuken, de schitterende badkamer, de ideale locatie en alle voorzieningen op een steenworp afstand! Dit is het helemaal. U plant snel een bezichtiging in bij de verkopende makelaar.

Dit is het begin van een spannende reis. Nu moet er een hoop geregeld worden zodat u er straks niet naast het net grijpt. Anders spat uw droom uiteen in een pijnlijke teleurstelling.

Dit komen onze makelaars vrijwel dagelijks tegen

Als u wilt verhuizen komt er veel bij kijken voordat u een bod uit kunt brengen. Helaas wordt het voorwerk vaak onderschat waardoor uw droomhuis aan uw neus voorbij kan gaan.

Onze makelaars komen deze situatie vrijwel dagelijks tegen. Onnodig frustrerend!

Nu weet je wél wat er binnen financieel handbereik ligt

Het is natuurlijk heel leuk en inspirerend om op Funda rond te neuzen. Mooie huizen zijn er voldoende, maar welke kunt u betalen? Als u dat vooraf weet kunt u veel gerichter uw slag slaan op de huizenmarkt.

Dit is precies de reden waarom onze aankoopmakelaars kijken naar het totaalplaatje van de woningzoeker.

Zo brengen onze aankoopmakelaars woningzoekers al in een vroeg stadium in contact met een van onze financieel adviseurs. Dan worden alle financiële haken en ogen helder voor u in kaart gebracht en weet u precies wat er mogelijk is.

Tijdens het financiële consultgesprek weet u of de woning die u op het oog heeft ook écht geschikt voor u is.

Kunt u de benodigde hypotheek krijgen? Is er financiële ruimte voor een eventuele verbouwing? En dat is nog maar het begin, daarnaast zijn er veel meer zaken om rekening mee te houden

Vele huizenzoekers nemen overhaaste beslissingen, u ook?

Als u een woning heel graag wilt hebben kan dat leiden tot overhaaste beslissingen. Om een miskoop te voorkomen is het zaak dat een NVM-makelaar beoordeelt of de woning bouwtechnisch wel in orde is, of er geen verborgen gebreken of juridische valkuilen zijn.

Ook wordt er een onafhankelijke taxateur ingeschakeld om de taxatiewaarde vast te stellen.

Breng met een zeker gevoel een bod uit

Wanneer blijkt dat er geen verborgen gebreken zijn en de woning in orde is komt de onderhandelingsfase. U staat een stuk sterker als u op dat moment wordt bijgestaan door een aankoopmakelaar.

Deze heeft veel ervaring in het voeren van onderhandelingen. Hij of zij adviseert u wanneer u dat wenst. Zo kunt u met een zeker gevoel een bod uitbrengen.

Wat levert u eigen woning op?

Beschikt u over een eigen woning die verkocht moet worden? Dan wilt u daar natuurlijk een gunstig prijs voor krijgen. Misschien beschikt u daarna zelfs over overwaarde.

Een financieel adviseur verkent voor u de mogelijkheden om deze overwaarde verstandig in te zetten. En welke gevolgen dit heeft voor uw maandlasten.

Onze verkoopmakelaars zorgen dat uw woning snel wordt verkocht tegen de beste voorwaarden. Zo maakt u naadloos de overstap naar uw nieuwe droomwoning.

Ondertekening koopovereenkomst

De verkoper heeft uw bod geaccepteerd en er wordt een koopovereenkomst opgesteld. Uw aankoopmakelaar neemt deze samen met u aandachtig door om u te behoeden voor valkuilen.

Na goedkeurig door de notaris en de laatste inspectie is het rond. U heeft uw droomhuis gekocht. De champagne kan open!

Totaaloplossing: wel zo overzichtelijk

Door het bieden van een totaaloplossing (aankoopbegeleiding – financieel advies - verkoopbegeleiding) slaat u gericht toe op de woningmarkt.

Zet vandaag de eerste stap naar uw nieuwe woning en kies een partij die u vakkundig kan begeleiden.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij een van onze vestigingen bij u in de buurt.

Regio Amsterdam: 020 626 5361 / amsterdam@krk.nl

Regio Zaandam: 075 612 6400 / zaandam@krk.nl

Regio Krommenie: 075 642 6010 / krommenie@krk.nl

Regio Alkmaar: 072 555 5550 / alkmaar@krk.nl

Regio Heerhugowaard: 072 555 5500 / heerhugowaard@krk.nl

Of gebruik het onderstaande formulier


ing. Sander Siegersma RM RT WMC
Neem contact op met ing. Sander

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Uw woning verduurzamen naar energielabel A? Wij helpen u graag!

Uw woning verduurzamen naar energielabel A? Wij helpen u graag!

Want wie wil er nou...
Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2023

Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2023

De lente is weer aangebroken. Voor veel mensen een mooi moment om een voorjaarsschoonmaak te houden en meteen het interieur wat op te frissen. Misschien wil je jouw woning zelfs wel in een...
Bekijk overzicht