Hoe kijk ik door het interieur van een ander heen wanneer ik een woning bezichtig?

Geschreven door Nathalie Molenaar RM RT op 20 juli 2021

Als potentiële koper van een woning is het soms lastig om door het interieur van een ander heen te kijken. Helemaal als dit niet uw smaak is. Het kan zelfs uw keuze om over te gaan tot een bod beïnvloeden. Toch heeft een woning vaak veel potentie. Hieronder volgen een aantal tips om door het interieur van een ander heen te kijken.

Tip 1: Kijk naar de ruimte

Probeer de ruimtes in de woning leeg te visualiseren en bedenk dan of de indeling potentie heeft aan de hand van uw wensen. Zitten er bijvoorbeeld openslaande deuren in de woning wat u graag wenst? Is er veel licht inval? Zit er een open keuken in of is deze in een aparte ruimte te vinden?

Mocht u dit soort vragen bij de bezichtiging zelf nou lastig vinden om te bedenken. Schrijf dan van te voren uw wensen op en loop deze tijdens de bezichtiging door. Vink af wat voldoet en zet een kruisje bij de minpunten. Zo kunt u deze op een later moment thuis nog eens doornemen.

Tip 2: Denk na over uw budget

Wanneer de meeste ruimtes in uw ogen potentie hebben bedenk dan hoe groot de ingrepen zijn die gedaan moeten worden om het helemaal naar uw smaak te maken. Volstaan een likje verf en een nieuwe vloer. Of zijn de ingrepen dusdanig groot dat er zowel een nieuwe keuken als uitbouw dienen te komen?

Schrijf uw wensen op en reken uit wat u dit ongeveer zal gaan kosten. Bedenk dan of dit binnen uw budget past.

Tip 3: Vraag hulp

Vind u het nou echt heel lastig. Vraag dan om hulp! Een interieurontwerper kan aan de hand van uw wensen en de woning die u bezichtigd heeft een 3D-onderwerp maken. Zo ziet u precies hoe de woning eruit komt te zien wanneer het helemaal naar uw smaak is ingedeeld.

Tip 4: Luister naar uw gevoel

Uw gevoel laat u nooit in de steek! Een woning moet goed voelen. Wanneer u bedenkt dat u hier wellicht in de toekomst zal gaan wonen moet dit een fijn gevoel opleveren. Krijgt u alleen al een naar gevoel bij het idee? Dan is dit niet de juiste woning! Zoek dan rustig verder.

Heeft u een leuke woning bij KRK Makelaars op het oog? Bekijk deze dan op krk.nl en maak direct een bezichtigingsafspraak.

Hoe kijk ik door het interieur van een ander heen wanneer ik een woning bezichtig?
Nathalie Molenaar RM RT
Neem contact op met Nathalie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2023

Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2023

De lente is weer aangebroken. Voor veel mensen een mooi moment om een voorjaarsschoonmaak te houden en meteen het interieur wat op te frissen. Misschien wil je jouw woning zelfs wel in een...
Een aankoopmakelaar inschakelen: heeft dat op de huidige huizenmarkt nog wel zin?

Een aankoopmakelaar inschakelen: heeft dat op de huidige huizenmarkt nog wel zin?

In de afgelopen jaren was de huizenmarkt oververhit. Wie überhaupt kans wilde maken op een woning, schakelde een aankoopmakelaar in. De gedachtegang daarachter: een aankoopmakelaar stelt...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie