Helemaal zen in huis

Zijn Yoga, Shiatsu, Reiki en Chakra termen die voor u net zo bekend klinken als tanden poetsen, eten en drinken? Dan bent u waarschijnlijk het type dat graag rust en ruimte in uw woning creëert! Of leeft u juist een super druk bestaan? Ook dan is het fijn om thuis een rustig plekje te hebben om u terug te kunnen trekken.

Net als shabby chic of industrieel modern is zen decor zo’n style waarbij u makkelijk de plank misslaat. Te veel buddha-beeldjes, orchideeën, binnen fonteintjes en weinig meubels zorgen ervoor dat uw huiskamer eruit ziet als de binnenkant van een spa. Als u echt een rustige sfeer wilt creëren in uw woning zijn er een aantal dingen waar u aan moet denken. Wij geven u 5 tips om uw huis helemaal zen te maken, zonder dat u het verandert in een yoga-studio!

1. Ga voor kalmerende kleuren
Kleur is de meest krachtige manier om rust te creëren in uw woning. Toch kiezen veel mensen voor drukke kleuren omdat er simpelweg zoveel te kiezen valt! Groen en blauw zijn kleuren die rustig ogen en vrij neutraal zijn ten opzichte van bijvoorbeeld rood en geel. Bruin, grijs, taupe en andere neutrale tinten zijn het meest ideaal om zen in uw huis te brengen!

2. Kies voor rustige planten
Mooie bloemen en veel groen zijn onmisbare elementen in uw rustige woning! Rozen en de lepelplant staan bekend om hun rustgevende werking. Een plekje in de schaduw en eens per week water is alles wat deze planten nodig hebben!

3. Zorg voor harmonieuze accessoires
Zelfs al bent u nog zo chaotisch, iedereen kan het gevoel van perfect matchende accessoires waarderen. Mooie accessoires zorgen al snel voor een goed humeur. Het gevaar zit hem alleen in het niet kunnen weggooien van oude ''troepjes''. Om te genieten van uw nieuwe accessoires is het belangrijk om een rommelig effect te voorkomen door afstand te doen van oude spullen.

4. Doseer verlichting
Heeft u in elke kamer een felle lamp hangen die de gehele ruimte verlicht? Dan heeft u waarschijnlijk wel gemerkt dat dit het tegenovergestelde van rustgevend is. De sleutel tot het creëren van rustgevend licht is doseren. U kunt het best kiezen voor meerdere tafel-, vloer- of hanglampen met zacht licht. Zo kunt u het licht beter doseren zonder dat u zicht verliest. Een dimmer op uw lampen is ook een goed idee!

5. Verplaats je tv
Deze tip is het makkelijkst uitvoerbaar. Of toch niet? Het gebeurt u elke keer weer. U bent van plan uw kamer op te ruimen, spullen te organiseren of een goed boek te lezen maar in plaats daarvan wordt u weer aangetrokken tot een avond vol series op tv of Netflix. Logisch want we houden van tv-kijken! Maar geeft dit ons uiteindelijk echt rust? De was blijft staan en ook de kamers zijn weer niet opgeruimd. Misschien kunt u erover denken om uw tv te verplaatsen naar een minder centrale plek dan de woonkamer. Is dit niet mogelijk? Zorg dan voor een tv-meubel met deurtjes, waardoor u hem als het ware kunt verstoppen.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Coalitieplannen voor de woningmarkt: hoe kijkt KRK ernaar?

Coalitieplannen voor de woningmarkt: hoe kijkt KRK ernaar?

Half mei zijn de belangrijkste plannen en voornemens van de nieuwe coalitie gepubliceerd. Inmiddels wordt steeds meer duidelijk over de uitwerking van het hoofdlijnenakkoord. KRK is...
Uw woning verduurzamen naar energielabel A? Wij helpen u graag!

Uw woning verduurzamen naar energielabel A? Wij helpen u graag!

Want wie wil er nou...
Bekijk overzicht