Goedkoper uit met uw zorgverzekering in 2020

Goedkoper uit met uw zorgverzekering in 2020

Geschreven door Bianca de Vre op 20 september 2019

Zet het alvast op uw to do-lijstje: kijken naar de zorgverzekering voor 2020! Tegen het einde van het jaar maken de zorgverzekeraars namelijk de premies bekend voor het nieuwe jaar. Dat is wellicht een mooie gelegenheid om over te stappen naar een andere verzekering. Daarmee kunt u soms honderden euro’s per jaar besparen.

Uiterlijk op 12 november moeten alle Nederlandse zorgverzekeraars de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Daarna heeft u ruim anderhalve maand bedenktijd. Tot en met 31 december 2019 heeft u de gelegenheid uw huidige verzekering op te zeggen en verder te gaan met een andere verzekeraar. Het staat al vast dat we gemiddeld genomen meer gaan betalen aan zorgpremies. Het kabinet schat dat de jaarpremie volgend jaar zo’n € 37 omhoog gaat, dat maandelijks neerkomt op € 3. Uiteindelijk bepalen de verzekeraars de premie helemaal zelf. De eerste verzekeraars hebben al een premiestijging bekendgemaakt die hoger ligt dan de schatting van de regering. Het verplichte eigen risico blijft volgend jaar gelijk, op € 385.

Overigens gaat in 2020 ook de korting op de collectieve zorgverzekering omlaag, van 10 procent naar maximaal 5 procent. Dit kan een collectieve zorgverzekering minder aantrekkelijk maken. Zo’n verzekering wordt aangeboden via de werkgever, maar misschien bent u met een individuele polis wel veel beter en goedkoper uit. Ook dit kan een goede reden zijn om uw zorgverzekering onder de loep te nemen en over te stappen. We kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft over het zorgpakket en de gewenste vergoedingen. Neem vooral contact op ons op. Wij gaan graag met u op zoek naar een betaalbare zorgverzekering die het beste bij u past.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie