Goedkoper uit met uw zorgverzekering in 2020

Geschreven door Bianca de Vre op 20 september 2019

Zet het alvast op uw to do-lijstje: kijken naar de zorgverzekering voor 2020! Tegen het einde van het jaar maken de zorgverzekeraars namelijk de premies bekend voor het nieuwe jaar. Dat is wellicht een mooie gelegenheid om over te stappen naar een andere verzekering. Daarmee kunt u soms honderden euro’s per jaar besparen.

Uiterlijk op 12 november moeten alle Nederlandse zorgverzekeraars de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Daarna heeft u ruim anderhalve maand bedenktijd. Tot en met 31 december 2019 heeft u de gelegenheid uw huidige verzekering op te zeggen en verder te gaan met een andere verzekeraar. Het staat al vast dat we gemiddeld genomen meer gaan betalen aan zorgpremies. Het kabinet schat dat de jaarpremie volgend jaar zo’n € 37 omhoog gaat, dat maandelijks neerkomt op € 3. Uiteindelijk bepalen de verzekeraars de premie helemaal zelf. De eerste verzekeraars hebben al een premiestijging bekendgemaakt die hoger ligt dan de schatting van de regering. Het verplichte eigen risico blijft volgend jaar gelijk, op € 385.

Overigens gaat in 2020 ook de korting op de collectieve zorgverzekering omlaag, van 10 procent naar maximaal 5 procent. Dit kan een collectieve zorgverzekering minder aantrekkelijk maken. Zo’n verzekering wordt aangeboden via de werkgever, maar misschien bent u met een individuele polis wel veel beter en goedkoper uit. Ook dit kan een goede reden zijn om uw zorgverzekering onder de loep te nemen en over te stappen. We kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft over het zorgpakket en de gewenste vergoedingen. Neem vooral contact op ons op. Wij gaan graag met u op zoek naar een betaalbare zorgverzekering die het beste bij u past.

Goedkoper uit met uw zorgverzekering in 2020
Bianca de Vre
Neem contact op met Bianca

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

Besparen op je levensverzekering: Tips en Overwegingen

In een tijd waarin het dagelijkse leven steeds duurder wordt, zijn velen op zoek naar manieren om geld te besparen. Wellicht is er ruimte voor besparing op je levensverzekering. Wanneer deze al...
Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Huis verhuren aan toeristen? Meld het aan de verzekeraar!

Heb je al eens toeristen over de vloer gehad? Het is tegenwoordig razend populair om een huis te verhuren aan vakantiegangers. Je verdient een extra zakcentje door jouw huis op internet aan te...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie