Bouwtechnische keuring

Een statige houten vloer, karakteristieke balken, een hoog plafond en leuke glas-in-lood-raampjes in een oud erkertje — dit zijn allemaal eigenschappen die u blij maken als je denkt aan uw droomwoning. Een woning met een levendige geschiedenis in plaats van nieuw en clean! Leuk dat u weet wat u wilt, alleen is het misschien handig om na te denken over een bouwtechnische keuring.

Grondige inspectie

Juist oude huizen dienen te worden onderworpen aan een grondige inspectie voordat u over gaat tot koop. Het opknappen van zo’n woning kan een tijdrovend proces worden en aanzienlijk oplopen in de kosten. U doet er verstandig aan om de woning bouwkundig te laten keuren. Maar wat houdt dit precies in?

Wat is een bouwtechnische keuring?

Een bouwtechnische keuring is een complete visuele beoordeling van de totale onderhoudsstaat en bouwtechnische aspecten van de woning. Een onafhankelijk bedrijf inspecteert hierbij de gehele woning op gebreken.

Voor wie is een bouwtechnische keuring handig?

Als koper kunt u dit rapport goed gebruiken om toekomstige kosten in te schatten en om je onderhandelingspositie te versterken. U weet immers wat er mis is met het huis. Als verkoper zijnde kunt u dit rapport gebruiken om onzekerheden over de kwaliteit van de woning bij kopers weg te nemen. Tevens voldoet u hiermee als verkoper voor een deel aan uw wettelijke meldingsplicht.

Wat wordt er allemaal gecontroleerd bij een bouwtechnische keuring?
Wat bij een bouwkundige keuring onder andere aan de orde komt is de staat van de fundering, riolering, ventilatie, leidingen, kruipruimte, vloeren, het dak, ramen, kozijnen en deuren. Ook vindt er een visuele beoordeling plaats van de technische staat van de CV en elektrische installatie en de onderhoudsstaat van de keuken en overige sanitaire groepen. Verder worden risico’s vastgesteld.

Wat staat er in een bouwkundig rapport?
Na de keuring krijgt u een uitgebreid rapport met daarin een kostenraming met direct noodzakelijke kosten, termijnkosten en verbeteringskosten. Zo weet u precies hoeveel kosten u extra kwijt bent en kunt u dit meenemen in de onderhandeling met de verkoper.


Ben jij op zoek naar een leuk karakteristiek huis? Kijk dan eens bij ons bit.ly/Aanbod-KRK

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2023

Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2023

De lente is weer aangebroken. Voor veel mensen een mooi moment om een voorjaarsschoonmaak te houden en meteen het interieur wat op te frissen. Misschien wil je jouw woning zelfs wel in een...
Een aankoopmakelaar inschakelen: heeft dat op de huidige huizenmarkt nog wel zin?

Een aankoopmakelaar inschakelen: heeft dat op de huidige huizenmarkt nog wel zin?

In de afgelopen jaren was de huizenmarkt oververhit. Wie überhaupt kans wilde maken op een woning, schakelde een aankoopmakelaar in. De gedachtegang daarachter: een aankoopmakelaar stelt...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie