5x Zelf inkomen regelen voor later

5x Zelf inkomen regelen voor later

Geschreven door Tom Dekker op 19 mei 2020

Straks is nu. Straks genieten van uw pensioen, betekent dat u nu iets moet doen. Passief inkomen regelen bijvoorbeeld. Hoe zorgt u ervoor dat u er ook straks warmpjes bijzit? In dit blog deel ik 5 manieren hoe u nu inkomen regelt voor later.

1. Hypotheekvrij

Nu actief uw hypotheek aflossen betekent dat u straks hypotheekvrij woont. Zo geniet u van lage maandlasten waardoor er geld beschikbaar komt om extra te genieten van het leven. Hypotheekvrij zijn, betekent dat het geld in de stenen zit. Door uw woning te verkopen, komen het geld en de eventuele overwaarde vrij.

2. Beleggen

Nu spaargeld zelfs een negatieve rente kent, is beleggen in obligaties en aandelen een interessante optie. Natuurlijk heeft u daar geld voor nodig, maar… begin klein en denk groots. U hoeft maandelijks geen duizenden euro’s te beleggen. Beginnen met een paar tientjes kan ook. Beleggen kent verschillende gradaties in risico’s. Zo belegt u bij indexbeleggen in de hele beursindex in plaats van een aandeel. Zo verspreidt u de risico’s en verdeelt u de kansen.

3. Schaalbaar product verkopen

Passief inkomen generen doet u ook door een schaalbaar product te verkopen. Een schaalbaar product is iets wat u onbeperkt kan verkopen. Vertaal bijvoorbeeld uw kennis, ervaring of passie naar een boek, een e-book, webinar of online cursus. Het vraagt om een eenmalige tijdsinvestering voor de creatie, vervolgens kunt u het product eindeloos verkopen.

4. Huurinkomsten

In de categorie ‘met geld maakt u geld’, is investeren in een beleggingspand absoluut waardevol. En dat hoeft niet direct een pand aan de gracht te zijn. Een garagebox, recreatiewoning, appartement of bedrijfspand kan ook. Een beleggingspand levert huurinkomsten op en als u het op juiste moment verkoopt is overwaarde ook zeker niet abnormaal.

5. Grond

Een huis laten bouwen is niet goedkoop. En dat komt niet door de woning zelf. Het is de grond die de prijs drijft. Wilt u echt uw geld laten renderen? Investeer dan in grond.

Zelf doen of toch uitbesteden?

Nu inkomen generen voor later? Dit zijn 5 manieren waarop u dat zelf kan regelen. Geeft u het liever uit handen of vindt u het prettig om geen omkijken te hebben naar uw vermogensopbouw? Een beleggingsverzekering biedt uitkomst. Ik vertel u hier graag meer over.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

 

Meer informatie