5 tips om uw woning sneller en beter te verkopen

Gaat u een woning verkopen? Dan heeft u over belangstelling vaak niet te klagen. In het laatste kwartaal van 2020 heeft de verkoopdynamiek zelfs het hoogste punt in vier jaar bereikt. Door de forse aanboddaling die dat nu met zich meebrengt staan mensen in de rij als er een nieuwe woning vrijkomt. Die belangstelling betekent echter niet dat u straks ook de beste deal sluit. Daar helpen wij u bij. Maar wat kunt u zelf doen om bij te dragen aan de hoogste verkoop van uw woning? Hier vijf tips.

Zorg voor goede foto’s
Professionele woning- en hoogtefotografie is een belangrijk begin bij de verkoop van uw huis. Het haalt het beste in uw woning naar boven en laat uw huis eruit springen door een opvallende invalshoek. Voor potentiële kopers dienen de foto’s als tip van de sluier. Willen ze uw woning gaan bezichtigen of niet? Zorg dat uw huis voor de foto’s opgeruimd en netjes is, maar maak er geen kale boel van. Door op een paar details te letten zorgt u voor een huiselijke sfeer. Heeft u al verkoopplannen? Dan is het verstandig om in het voorjaar al foto’s te laten maken. Dat fleurt uw straat én woning enorm op. Win-win!

Investeer in verbeteringen
U kunt een hogere opbrengst krijgen door te investeren in verbeteringen aan uw huis. Dan gaat het om kleine aanpassingen voor relatief weinig geld die op het blote oog meteen een zichtbaar resultaat opleveren. Loop uw huis na op bijvoorbeeld loszittende plinten, lekkagevlekken, een vies douchegordijn of kapotte schakelaars. Zorg ook dat bij bezichtigingen het licht overal werkt en vervang eventueel kapotte lampen. Ook een nieuw beschilderde witte muur zorgt ervoor dat uw huis weer een frisse uitstraling krijgt. Dit zijn relatief kleine werkzaamheden met een grote impact. Investeer niet in zaken die smaakgevoelig zijn. De installatie van een nieuwe keuken of badkamer heeft geen zin als de koper die toch gaat vervangen.

Maak uw huis schoon
Niet alleen voor de foto’s, maar ook voor de bezichtigingen is een net en opgeruimd huis extreem belangrijk. Laat geen rommel en kleding slingeren, maak het aanrecht schoon, maak het fornuis vetvrij en lap de ramen. Verwijder losse spullen en snuisterijen, want daardoor lijken de kamers wat ruimer. Een lekker geurtje doet het ook altijd goed: denk aan bloemen, de geur van verse koffie en de bekende appeltaart.

Creëer een opbergruimte
De meeste mensen die een huis zoeken, zijn óók op zoek naar bergruimte. Grote kans dat uw kasten, zolder en andere opbergruimtes al propvol zitten, maar het loont de moeite om die tijdelijk leeg te halen voor een bezichtiging. U kunt dan laten zien over welke riante bergruimtes u beschikt. Op deze manier creëert u op een kunstmatige manier ‘extra’ opbergruimte, wat de waarde en aantrekkelijkheid van uw huis alleen maar groter maken.

Vergeet de buitenkant niet
Uw voordeur is natuurlijk letterlijk de binnenkomer. Een likje verf is mooi maar soms kan een goede schoonmaakbeurt al wonderen doen. Doe dit ook met kozijnen en zorg dat alle ramen gewassen worden. Een nieuwe deurmat is een kleine investering maar springt wel degelijk in het oog. Haal fietsen en vuilnisbakken en kinderspeelgoed uit het zicht.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Uw woning verduurzamen naar energielabel A? Wij helpen u graag!

Uw woning verduurzamen naar energielabel A? Wij helpen u graag!

Want wie wil er nou...
Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2023

Nieuwe lente, nieuwe interieurlook: 4 woontrends van voorjaar 2023

De lente is weer aangebroken. Voor veel mensen een mooi moment om een voorjaarsschoonmaak te houden en meteen het interieur wat op te frissen. Misschien wil je jouw woning zelfs wel in een...
Bekijk overzicht