De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
1541 CE, Koog aan de Zaan

De Bij, 1541 CE, Koog aan de Zaan

€ 271.700 - € 829.000 Kan ik dit betalen?

Omschrijving

Heerlijk wonen in de Honigfabriek ALLE BOUWNUMMERS ZIJN VERKOCHT! 74 moderne appartementen en 21 lofts in de oude Honigfabriek Inmiddels is de inschrijfperiode verlopen. Alle informatie over de appartementen en lofts, zoals de brochure en plattegronden zijn te...

Lees meer

Kenmerken

Woonoppervlakte 54 m² - 160 m²
Meer kenmerken

Vragen over dit pand?

Marielle Gerretschen RM RT
Marielle Gerretschen RM RT

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur

Verkoop gestart

Schrijf u nu in!

Op 29 april start de inschrijving van 74 appartementen en 21 lofts. Schrijf u via de projectwebsite in voor de bouwnummers van uw voorkeur.

Onder optie / verkocht o.v.b.

Alle woningen zijn toegewezen.

De inschrijving is gesloten en alle bouwnummers zijn toegewezen. Was u helaas te laat met uw aanmelding, neem dan gerust contact met ons op zodat we u op de reservelijst kunnen plaatsen. Bij woningen die "verkocht onder voorbehoud" staan gemeld, is de koper druk bezig met het regelen van zijn/haar financiering.

Verkocht

Alle bouwnummers in het project zijn verkocht.

Inmiddels zijn alle koopovereenkomsten getekend en gaan de kopers naar de notaris voor de overdracht.

Start bouw

De eerste paal gaat de grond in.

Naar verwachting kan de aannemer in het 4e kwartaal van 2021 starten met de bouw. Alle kopers worden uitgenodigd om dit heugelijke moment te vieren.

Kenmerken

Algemeen
Vraagprijs € 271.700 - € 829.000
Status Beschikbaar
Bouw
Aantal eenheden 95
Locatie
Plaats Koog aan de Zaan
Land NL
Oppervlakte en inhoud
Inhoud 666 m³ - 111 m³
Woonoppervlakte 54 m² - 160 m²
Inhoud 111 m² - 666 m²

Uitgebreide omschrijving

Heerlijk wonen in de Honigfabriek

ALLE BOUWNUMMERS ZIJN VERKOCHT!

74 moderne appartementen en 21 lofts in de oude Honigfabriek

Inmiddels is de inschrijfperiode verlopen. Alle informatie over de appartementen en lofts, zoals de brochure en plattegronden zijn te vinden op de projectwebsite. Zie jij jezelf hier al wonen? Schrijf je dan in als reservekandidaat!

Start bouw
Prognose Q4 2021.

Centraal wonen in Koog aan de Zaan
De oude fabriek van Honig aan de Zaan wordt compleet hernieuwd. In het monumentale deel komen 21 exclusieve lofts met een authentiek industrieel karakter, direct aan het water. De rest van de fabriek maakt plaats voor stijlvolle moderne nieuwbouwappartementen, die modern en strak afgewerkt worden. Stoer en eigentijds wonen, middenin de bedrijvigheid van de stad.

Thuis in ‘De Bij’
De oude Honigfabriek is in de omgeving ook wel bekend als De Bij. De woningen in het deel van de fabriek dat blijft staan, behouden van binnen de kenmerkende industriële look. De nieuwbouw wordt strak en modern vormgegeven. De Bij is erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer, heeft alle voorzieningen dichtbij en in een stadswijk direct aan het water.

Appartementen en lofts
Het monumentale deel van De Bij wordt compleet verbouwd. Daar komen de unieke lofts, allemaal aan het water. Het industriële karakter van de fabriek komt in deze woningen heel duidelijk naar voren. Het andere deel van de fabriek maakt plaats voor nieuw gebouwde moderne twee-en driekamerappartementen, deels aan het water en deels aan de straatkant.

Omgeving
De Bij staat in Oud Koog, het oudste stadsdeel van Koog aan de Zaan. Bekend van het rijke industriële erfgoed en dichtbij De Zaanse Schans. Aan de Zaan, op 15 minuten afstand van Amsterdam, 30 minuten van de Zuidas. Een levendige, diverse wijk. Met een delicatessenzaak, eetcafé en koffietent om de hoek, een authentieke fietsenmaker en verschillende supermarkten.

Wonen met industrieel karakter
Stoer en eigentijds wonen op een unieke plek aan de Zaan, dat is De Bij. Deze voormalige fabriek van Honig wordt omgebouwd tot 95 moderne appartementen en lofts. Het industriële karakter blijft in de 21 Lofts behouden. De 74 appartementen worden juist compleet nieuw gebouwd in een moderne, eigentijdse stijl.

Visie en ontwikkeling
De verbouw en nieuwbouw van de oude fabriek sluit aan bij de historie van het complex. Hooyschuur architecten & adviseurs: “Kenmerkend voor Zaanse industriële complexen zoals De Bij is de afleesbaarheid van de ontwikkeling. De gebouwen zijn niet netjes geschikt: zo’n complex is puur vanuit de logica van het arbeidsproces organisch gegroeid. Elke bouwperiode heeft zijn eigen stijl en samen vertellen de gebouwen een verhaal over het industriële verleden van de Zaan. Deze kenmerkende uitstraling brengen we nu ook terug bij de herontwikkeling van De Bij.”

Modern en compleet
Of je nu kiest voor een nieuwbouwappartement of voor een van de luxe lofts, je krijgt een moderne woning die mooi is afgewerkt. Strak gestuukt of juist met die ruwe industriële look, alle woningen worden voorzien van goede isolatie. Van twee tot vijf kamers, met aan de waterkant een kade of balkon en met een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor bezoekers.

Wonen met historie
De oude Honigfabriek is opgericht in 1895, deze werd toen de NV Stijfselfabriek De Bijenkorf genoemd. Vier jaar later veranderde dit in de puddingfabriek ‘De Bij’. Die namen voor de fabriek hadden alles te maken met de achternaam van de eigenaar. Honig is Duits voor honing. Dat is de reden dat de fabriek ook wel De Bij wordt genoemd. Een lange tijd was de kernactiviteit in de Honigfabriek aan de Zaan het maken van o.a. bakpoeder en puddingpoeder waarbij maïzena gewonnen uit mais een belangrijke basisgrondstof was veel voedingsproducten.

Alle media

Alle afbeeldingen

De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan
De Bij, Koog aan de Zaan

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

 • Mannelijke inwoners

  2.355
 • Vrouwelijke inwoners

  2.355
 • Inwoners Zaanstad

  76.014
 • Inwoners Zaanstad

  77.665
 • Auto('s)

  0,8 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 154.000,-

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie