Wat is uw woonsituatie?

Wat is uw woonsituatie?

Mijn situatie verandert

Zekerheid door flexibilieit

Niet alles in het leven is te plannen. Bijvoorbeeld scheiding, overlijden, baanverlies of juist door een nieuwe relatie of het krijgen van een kind. Er zijn allerlei factoren waardoor uw leven kan veranderen. Het is dan prettig als uw financiële situatie mee verandert zodat u daar geen omkijken naar heeft.

Mijn situatie verandert

Ik ga mijn eerste huis kopen

Dat is spannend! De eerste stap is om samen met onze hypotheekadviseur te bekijken wat u maximaal kunt lenen en te bespreken of u deze maandelijkse lasten ook echt wilt dragen of liever meer geld overhoudt voor andere zaken.
Heeft u uw droomhuis gevonden? Dan gaat uw hypotheekadviseur voor u aan de slag om de hypotheek te vinden met de best passende voorwaarden. De verschillende mogelijkheden worden met u besproken zodat u een goed gevoel heeft bij hetgeen u afsluit, het is immers de bedoeling om lange tijd prettig te wonen.

Mijn situatie verandert

Ik ga een volgende woning kopen

Heeft u al een hypotheek maar wilt u bijvoorbeeld groter of juist kleiner gaan wonen? Onze hypotheekadviseur adviseert u over de verschillende mogelijkheden, heeft u bijvoorbeeld overwaarde of juist een restschuld waar rekening mee gehouden moet worden? Ook al heeft u al een keer een hypotheek afgesloten, de regels en hypotheekvormen veranderen voortdurend. Onze hypotheekadviseurs staan graag voor u klaar om u aan de best passende hypotheek te helpen.

Mijn situatie verandert

Ik wil mijn hypotheek aanpassen

Ook als er niets in uw situatie verandert, kan het slim zijn om met een financieel adviseur om tafel te gaan. Bijvoorbeeld omdat de rente een stuk lager is dan wat u nu betaald, omdat u het huis graag wilt verbouwen of een bedrag heeft gespaard waarmee u de hypotheek deels wilt aflossen. Onze financieel adviseur bekijkt samen met u de verschillende mogelijkheden zodat u het slim met uw geld omgaat.

Mijn situatie verandert

Samenwonen of trouwen

De financiën zijn vaak niet het leukste onderwerp om over te praten maar wel een hele belangrijke. Dan kunt u het beste maar meteen alles op tafel gooien bij onze financieel adviseur zodat alles goed geregeld wordt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan welke samenlevingsvorm het beste past, wat de fiscale gevolgen zijn en of het beste vastgelegd kan worden met betrekking tot een eventueel koophuis. Onze adviseurs lopen deze vraagstukken graag meer u door.

Mijn situatie verandert

Een kind op komst

Gefeliciteerd! Het krijgen van een kind verandert veel in uw leven. In deze nieuwe fase is het verstandig om uw financiële situatie opnieuw te bekijken. Wellicht wilt u verhuizen zodat er meer ruimte is, gaat één van beiden minder werken en/of komen er kosten bij voor opvang. Allerlei redenen om uw financiën opnieuw op een rijtje te zetten.

Mijn situatie verandert

We gaan uit elkaar

Een lastige periode. Los van alle emotionele beslissingen moeten er ook praktische en financiële zaken worden geregeld. Een koophuis met een hypotheek maakt de situatie vaak nog ingewikkelder, kan één van beide in de woning blijven wonen of kan ieder een eigen woning kopen? Allerlei vragen die spelen, onze financieel adviseurs helpen u met de antwoorden op deze en andere vragen.

Mijn situatie verandert

Ik ben zelfstandig ondernemer

Bent u zelfstandig ondernemer of voornemens dit binnenkort te gaan worden en wilt u een hypotheek afsluiten? Dan bekijken geldverstrekkers uw financiën op een andere manier dan bij iemand in loondienst. Zij willen bijvoorbeeld inzicht in uw huidige cijfers en de toekomstverwachting, onze hypotheekadviseur maakt dit samen met u inzichtelijk om zo uw leencapaciteit te kunnen bepalen.

Mijn situatie verandert

Ik verlies een deel van mijn inkomen

Door bijvoorbeeld werkloosheid of een scheiding kan het zijn dat uw inkomen verandert. Maar geen paniek, het belangrijkste is om u zo snel mogelijk aan te passen aan de nieuwe financiële situatie. Onze financieel adviseur kan u daarbij helpen, bijvoorbeeld door het oversluiten van de hypotheek.

Mijn situatie verandert

Wat gebeurt er als ik overlijd?

Soms is het verstandig om stil te staan bij dingen waar u liever niet aan denkt. Maar zorg dat u niet voor verassingen komt te staan en bespreek met de financieel adviseur welke mogelijkheden er zijn om dit goed achter te laten voor uw nabestaanden.

Mijn situatie verandert

Ik ga met pensioen

Als u straks met pensioen gaat, wilt u natuurlijk van uw oude dag genieten. Het is daarom belangrijk om vooraf te weten of uw huidige financiële situatie aansluit op uw wensen voor de toekomst.

Ik wil graag advies

Herkent u zich in één van bovenstaande situaties, dan is het verstandig om een afspraak te maken met onze financieel adviseurs. Zij kunnen ervoor zorgen dat u voorbereid bent om deze verandering.

Wanneer u uw gegevens achterlaat, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. U kunt uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 088 497 63 00

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie