Groen van Prinstererstraat 108 - 110 , 1051 ER, Amsterdam

 • C
€ 850.000 k.k.
Amsterdam
Heeft u vragen?
Vragen over dit pand?
Maak een afspraak via onze online tool.

Omschrijving

Een interessante belegging is te koop op de hoek van de Eerste Keucheniusstraat en Groen van Prinstererstraat in de Staatsliedenbuurt. Het geheel bestaat uit 5 bouwlagen en een kelder en is volledig verhuurd aan 4 huurders. BIJZONDERHEDEN - Funderingsherstel is...

Toon meer

Kenmerken

Bedrijfstakken in

Een interessante belegging is te koop op de hoek van de Eerste Keucheniusstraat en Groen van Prinstererstraat in de Staatsliedenbuurt. Het geheel bestaat uit 5 bouwlagen en een kelder en is volledig verhuurd aan 4 huurders.

BIJZONDERHEDEN
- Funderingsherstel is noodzakelijk voor januari 2024;
- Koper wordt verplicht om de woningen minimaal 7 jaar door te exploiteren met een huurprijs van maximaal € 1.000,- per maand;
- Aantoonbare ervaring met verhuur van sociale huurwoningen en renovatieprojecten is noodzakelijk.

HUURSITUATIE
De netto huuropbrengst bedraagt circa € 37.900,- op jaarbasis. Een huurlijst en de huurovereenkomsten zijn beschikbaar via de dataroom.

INDELING
Het pand beschikt over twee entrees. Eén entree leidt naar de woning op de begane grond en eerste verdieping. Deze ruimte beschikt eveneens over een kelder. De andere entree is gelegen aan de Groen van Prinstererstraat 108. Op de begane grond bevinden zich drie bergingen en een centraal trappenhuis wat leidt naar de bovengelegen woningen. Elke woning beschikt over een balkon of dakterras.

OPPERVLAKTE
De oppervlakte bedraagt in totaal circa 441,83 m² en is als volgt verdeeld:

- kelder: 15,63 m² g.o. (H: 1,77 m)
- begane grond: 19,90 m² (bergingen)
- begane grond: 57,10 m² g.o.
- eerste verdieping: 82,80 m² g.o.
- tweede verdieping: 87,90 m² g.o.
- derde verdieping: 88,70 m² g.o.
- vierde verdieping: 67,20 m² g.o.

BESTEMMING
Volgens het vigerende bestemmingsplan Westerpark Zuid, vastgesteld d.d. 5 april 2023, geldt voor Groen van Prinstererstraat 108 de bestemming "gemengd-3" en voor Groen van Prinstererstraat 110 de bestemming "gemengd-4". Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Ruimtelijke Plannen.

KADASTRALE OMSCHRIJVING
Gemeente Amsterdam, sectie Y, nummers 1729, groot 54 centiare en 1730, groot 54 centiare.

EIGENDOMSSITUATIE
- Voortdurend recht van erfpacht;
- Bestemming: 4 (vier) woningen;
- Afgekocht tot en met 30 juni 2073;
- Algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000 zijn van toepassing.

PARKEREN
Betaald parkeren in de directe omgeving op de openbare weg. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van de gemeente Amsterdam.

PROJECTNOTARIS
Ter keuze van verkoper, te weten Lubbers en Dijk notarissen gevestigd aan de Koningslaan 4 te Amsterdam.

PROCES
Op verzoek kan een kandidaat-koper toegang worden verleend tot de dataroom. Aan de hand van de beschikbare informatie verwacht verkoper een voorstel met daarin de exacte entiteit van koper, koopsom, beoogde leveringsdatum en eventuele voorwaarden. Verkoper prefereert een onherroepelijke overeenkomst.

Voor verkoop hanteren wij een open en transparant, onderhands verkoopproces, waarbij zoveel mogelijk partijen de kans hebben gehad een bod te doen. Verkoper stelt kandidaat-koper in de gelegenheid om een schriftelijke bieding uit te brengen door middel van een biedingsformulier. Voor het project is vastgesteld dat verkoper biedingen zal beoordelen vanaf 1 augustus 2023 om 12.00 uur, zodat alle partijen in de gelegenheid zijn geweest om kennis te nemen van het aanbod.

Voor het doen van een bieding dient een kandidaat koper gebruik te maken van het biedingsformulier dat beschikbaar is gesteld in de dataroom. Naast het biedingsformulier dient een UBO-formulier en herkomst middelen formulier ingevuld te worden alsmede een kopie-legitimatie (AVG-proof, zijnde: BSN-nummer doorhalen en foto onherkenbaar) aangehecht te worden. Koper zal eveneens een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moeten aanleveren.

Alle onderhandelingen en contracten dienen expliciet schriftelijk te worden goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Verkoper. Verkoper behoud zich het recht voor het onderhavige proces te wijzigen, te staken of te onthouden aan gunning.

BIJZONDERHEDEN
- Een verkoop is op basis van de model-koopovereenkomst van notaris Lubbers en Dijk, welk concept beschikbaar wordt gesteld via de dataroom;
- Verkoper vraagt bij de ondertekening van een koopovereenkomst een waarborgsom op de derden rekening van de notaris van 10% van de koopsom, tien dagen na ondertekening van de koopovereenkomst;
- In de koopakte zal een bepaling worden opgenomen dat koper bekend is met de plaatselijke situatie en dat zij bekend is met de informatie die door verkoper is verstrekt via de dataroom;
- Voor de verkoop is een anti-speculatiebeding van toepassing;
- De koopovereenkomst zal een artikel bevatten waarin koper het gekochte accepteert "as is, where is";
- In de koopakte zal worden vastgelegd dat verkoper het verkochte nooit zelf heeft gebruikt (niet-gebruiker clausule) aangevuld met een ouderdomsclausule;
- De Raad van Bestuur van Verkoper dient expliciet haar schriftelijke toestemming te geven aan de inhoud van de transactie alsmede de inhoud van de koop- en leveringsakte (voorbehouden).

DISCLAIMER
Alle gepresenteerde informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Niettemin aanvaarden wij en de opdrachtgever geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden. Elke vorm van aansprakelijkheid voor eventuele schade, direct dan wel indirect, als gevolg van de aangeboden informatie, wordt dan ook door ons en de opdrachtgever uitdrukkelijk afgewezen. Het is uitsluitend bedoeld als uitnodiging tot het uitbrengen van een bod c.q. in onderhandeling te treden.

Toon meer

Algemeen

Vraagprijs € 850.000 k.k.
Servicekosten BTW belast Nee
Status Onder bod

Bouw

Hoofdfunctie belegging
Bouwjaar 1912
Bouwvorm Bestaande bouw

Locatie

Adres Groen van Prinstererstraat 108 - 110
Plaats Amsterdam
Provincie Noord holland
Land Nederland
Ligging

  Belegging

  Soort belegging woonruimte
  Aantal huurders 4

  Energie

  Energielabel C
  Energielabel einddatum 2032-01-20

  Bedrijfstakken in

  Ontdek het object

  Groen van Prinstererstraat 108 - 110, 1051 ER, Amsterdam

  Locatie

  Groen van Prinstererstraat 108 - 110, 1051 ER, Amsterdam

  Amsterdam
  Heeft u vragen?
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.

  Deze website maakt gebruik van cookies

  We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

   

  Meer informatie