Eikenplein 1 - 5 , 1092 CC, Amsterdam

  € 7.500.000 k.k.
  Amsterdam
  Heeft u vragen?
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.

  Omschrijving

  Namens de RK Parochie A.B.G. bieden wij de voormalige Barbaraschool en Anna-Bonifatius Pastorie aan, gelegen aan het Eikenplein en de Tweede Oosterparkstraat. De karakteristieke gebouwen kennen een rijke historie in Amsterdam-Oost en hebben een fraaie en authentieke...

  Toon meer

  Kenmerken

  Bedrijfstakken in

  Namens de RK Parochie A.B.G. bieden wij de voormalige Barbaraschool en Anna-Bonifatius Pastorie aan, gelegen aan het Eikenplein en de Tweede Oosterparkstraat. De karakteristieke gebouwen kennen een rijke historie in Amsterdam-Oost en hebben een fraaie en authentieke uitstraling. Het complex maakt onderdeel uit van een in 1882-1889 gerealiseerd ‘katholiek eiland’ dat behalve door het Kastanjeplein en de Tweede en Derde Oosterparkstraat ook werd omsloten door het Eikenplein. Aan de achterzijde van het complex bevindt zich een fraaie tuin bij de Pastorie en een ruim speelplein bij de voormalige Barbaraschool.

  Enkele bijzonderheden:
  - Gelegen op eigen grond;
  - De panden hebben een maatschappelijke bestemming;
  - Zeer waarschijnlijk is funderingsherstel noodzakelijk;
  - De panden verkeren in een matige staat van onderhoud;
  - De objecten zijn aangemerkt als gemeentelijk monument.

  LOCATIE
  Het Eikenplein ligt in het hart van de Oosterparkbuurt in Amsterdam-Oost. Het plein bevindt zich ten zuidoosten van het stadscentrum van Amsterdam, nabij de Javastraat en het Javaplein.
  De Oosterparktbuurt is de laatste tijd sterk in opkomst mede dankzij de horeca (Beukenplein en Linnaeusstraat), het winkelaanbod (Javastraat, Linnaeusstraat en omgeving) en verder de hotels en onderwijsinstellingen (Wibautstraat). Op loopafstand ligt het Oosterpark.

  BOUWJAAR
  De objecten zijn omstreeks 1889 gebouwd.

  OPPERVLAKTE
  De totale oppervlakte bedraagt ca. 2.974 m² v.v.o. (ca. 3.784 m² b.v.o.) en is als volgt verdeeld:
  Eikenplein 1-5: ca. 2.218 m² v.v.o. (ca. 2.720 m² b.v.o.)
  Tweede Oosterparkstraat 246: ca. 756 m² v.v.o. (1.064 m² b.v.o.)

  Daarnaast beschikken de gebouwen over een achtertuin. De achtertuin is in totaal ca. 427 m² n.v.o. groot.

  Voor de objecten is een meetcertificaat beschikbaar conform de NEN2580.

  BESTEMMING
  Volgens het vigerende bestemmingsplan "Oosterparkbuurt" dat is vastgesteld op 27 februari 2013 geldt voor beide objecten de enkelbestemming "maatschappelijk".
  Voor meer informatie over het bestemmingsplan verwijzen wij u graag naar de website van Ruimtelijke Plannen.

  HUURSITUATIE
  In het pastoriegebouw zijn 2 onzelfstandige woningen verhuurd. De totale huuropbrengst bedraagt ca. € 7.472,- op jaarbasis. Daarnaast zijn er 2 ruimtes in bruikleen gegeven. De overige ruimtes worden vrij van huur opgeleverd.

  KADASTER
  Gemeente: Amsterdam
  Sectie: S
  Nummers: 10208, 10209, 10210
  Totale perceel oppervlakte: 1.625 m²

  EIGENDOMSSITUATIE
  De objecten zijn gelegen op eigen grond.

  VRAAGPRIJS
  € 7.500.000,- kosten koper.

  PROJECTNOTARIS
  Krans Notarissen, Van Eedenstraat 20 te Haarlem.

  PROCES
  Voor verkoop hanteren wij een onderhands verkoopproces. Na een eerste positieve beoordeling van een kandidaat-koper, zal kandidaat-koper toegang verleend worden tot de dataroom inclusief procesbeschrijving. Aan de hand van de beschikbare informatie verwacht verkoper bij interesse een voorstel met daarin de exacte entiteit van koper, koopsom, beoogde leveringsdatum en eventuele voorwaarden. Verkoper prefereert een onvoorwaardelijk voorstel.

  Voor het doen van een bieding dient een kandidaat-koper gebruik te maken van het biedingsformulier dat beschikbaar is gesteld in de dataroom. Naast het biedingsformulier dient een UBO-formulier en herkomst middelen formulier ingevuld te worden alsmede een kopie-legitimatie (AVG-proof, zijnde: BSN-nummer doorhalen en foto onherkenbaar) aangehecht te worden.

  Alle onderhandelingen en contracten dienen expliciet schriftelijk te worden goedgekeurd door het bisdom Haarlem-Amsterdam. Een koopovereenkomst wordt gesloten onder de opschortende voorwaarden van het verkrijgen van een bisschoppelijke machtiging en het onvoorwaardelijk onttrekken van de kerk aan de eredienst. Verkoper behoud zich het recht voor het onderhavige proces te wijzigen, te staken of te onthouden aan gunning.

  ENERGIELABEL
  Er is geen energielabel aanwezig. De verplichting om een energielabel te overhandigen aan een koper is niet van toepassing voor gemeentelijke monumenten.

  BIJZONDERHEDEN
  - De verkoop is op basis van een model-koopovereenkomst en een model-leveringsakte, welke concepten beschikbaar worden gesteld via de dataroom;
  - Verkoper vraagt bij de ondertekening van een koopovereenkomst een waarborgsom op de derden rekening van de notaris van 10% van koopsom;
  - In de koopakte zal een bepaling worden opgenomen dat koper bekend is met de plaatselijke situatie en dat zij bekend is met de informatie die door verkoper is verstrekt via de dataroom;
  - Voor de verkoop is een anti-speculatiebeding van toepassing;
  - Een (potentiële) koper heeft de mogelijkheid vooraf haar onderzoeken uit te voeren. In de koopovereenkomst zal een artikel worden opgenomen dat koper het object accepteert "as is where is" wat inhoudt dat verkoper geen enkele verplichting zal aanvaarden of garanties en vrijwaringen zal geven ten aanzien van de bouwkundige, technische, juridische, fiscale, financiële, commerciële, planologische en milieukundige staat.

  DISCLAIMER
  Alle gepresenteerde informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Niettemin aanvaarden wij en de opdrachtgever geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden. Elke vorm van aansprakelijkheid voor eventuele schade, direct dan wel indirect, als gevolg van de aangeboden informatie, wordt dan ook door ons en de opdrachtgever uitdrukkelijk afgewezen. Het is uitsluitend bedoeld als uitnodiging tot het uitbrengen van een bod c.q. in onderhandeling te treden.

  Toon meer

  Algemeen

  Vraagprijs € 7.500.000 k.k.
  Servicekosten BTW belast Nee
  Status Beschikbaar

  Bouw

  Hoofdfunctie maatschappelijk vastgoed
  Bouwjaar 1889
  Bouwvorm Bestaande bouw

  Locatie

  Adres Eikenplein 1 - 5
  Plaats Amsterdam
  Provincie Noord holland
  Land Nederland
  Ligging
  • In woonwijk

  Onderhoud

  Onderhoud binnen Redelijk
  Onderhoud buiten Matig

  Bedrijfstakken in

  Ontdek het maatschappelijk vastgoed

  Eikenplein 1 - 5, 1092 CC, Amsterdam

  Locatie

  Eikenplein 1 - 5, 1092 CC, Amsterdam

  Amsterdam
  Heeft u vragen?
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.

  Deze website maakt gebruik van cookies

  We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

   

  Meer informatie