KRK doneert 12.500 euro aan Anna's Huis samen met Nh1816 en Finenzo Zaanstad

Een moeilijk gesprek voeren over jouw ziekte of die van je partner, terwijl je de geluiden opvangt van een ander gesprek. Dat belemmert je om vrijuit te spreken of je gevoelens te delen. Bij het Zaanse Anna's huis, Centrum voor Leven met en na kanker, een inloophuis voor mensen die geraakt zijn door kanker, merken de medewerkers en vrijwilligers dat de drempel steeds lager wordt om te praten over alle problemen en uitdagingen rondom de ziekte. “Doordat steeds meer mensen ons weten te vinden, lopen we ook tegen beperkingen aan,” vertelt Claudia Wieringa, die naast haar beroep als mediator de manager is van Anna's huis. “We willen graag de inrichting veranderen en de akoestiek verbeteren, zodat voor iedere bezoeker zijn of haar privacy gegarandeerd is.”

Voor de herinrichting van Anna's huis werd een interieurspecialist in de arm genomen, die adviezen voor slimme aanpassingen heeft gegeven. Anna's huis is voor een groot deel afhankelijk van sponsors en bedrijven. Om een goed deel van de interieurwensen uit te laten komen sloegen wij en Finenzo Zaanstad de handen ineen om samen met de coöperatie Nh1816 een deel van de kosten te dragen. Samen verrasten wij Claudia en de bestuurders Peter Tange en Henk Steen met een donatie van 12.500 euro. KRK en Finenzo nemen hun maatschappelijke rol in de Zaanstreek zeer serieus en zijn betrokken bij meerdere initiatieven om een ander te helpen.

Op 24 september bijvoorbeeld hebben wij onze beide teams ingeschreven voor het wandelevenement van Zaan de Wandel dat dit jaar voor de elfde keer wordt georganiseerd. Dick Dekker, ook op de foto als lid van de Raad van Advies, is de initiator van dit evenement, dat inmiddels goed is voor meer dan 100.000 euro per editie. Die opbrengst wordt verdeeld over het Antoni van Leeuwenhoek, voor onderzoek naar genezing van kanker, en Anna's huis voor het welzijn van hun gasten, die met vragen zitten buiten het medische circuit om.

KRK, Nh1816 en Finenzo Zaanstad zijn sponsor van Zaan de Wandel en nodigen hun leden uit om ook deel te nemen en zo bij te dragen aan een van de twee belangrijke goede doelen. Wil je meedoen? Schrijf je dan in via de website van Zaan de Wandel. Ben je bij Nh1816 verzekerd via ons of Finenzo Zaanstad, stuur ons of hen dan een berichtje. Tot de 24ste!

John de Smit
Neem contact op met John