Zelf uw huis verkopen?

Zelf uw huis verkopen?

Onze makelaars hebben veel ervaring en geven u graag goede tips om uw huis te verkopen.

Wilt u zelf uw huis verkopen? Wat moet u weten.
Zelf uw huis verkopen omdat u ruimer, kleiner of gewoon anders wilt wonen? Maar is het wel het juiste moment en moet u zelf uw huis verkopen? Of via een internetmakelaar, of via een professionele NVM-makelaar die bekend is met uw regio? Hieronder geven wij u kort antwoord op de meest gestelde vragen over uw huis verkopen.

Risico’s van zelf uw huis verkopen.

De doorstroom op de woningmarkt is weer goed op gang gekomen. Ook is de hypotheekrente op dit moment laag. Daardoor is op veel plaatsen de vraag groter dan het huizenaanbod, dus lijkt het inderdaad iets makkelijker om zelf een koper te vinden. Maar dat is geen garantie voor een betere verkoopprijs.

Wij hebben een groot netwerk, beschikken over een actueel zoekersbestand en kunnen gebruik maken van kanalen als funda.nl. Daardoor vinden wij vaak snel meerdere gegadigden wat gunstig is voor het verkoopresultaat. Onze makelaars zijn getrainde onderhandelaars en zorgen dat koopovereenkomsten en andere juridische aspecten goed geregeld zijn.

Zelf huis verkopen of via internetmakelaar?

Een internetmakelaar werkt landelijk en u moet zelf uw huis verkopen. Bij ons kunt u rekenen op regionale marktkennis en meer ontzorging en vooraf een gratis waardebepaling. U hoeft niet zelf uw huis te verkopen, advertenties en borden te plaatsen en een verkooppresentatie te maken.

Wij verzorgen de bezichtigingen en onderhandelingen. Een internetmakelaar doet alles telefonisch, kent uw huis alleen van foto’s en heeft de potentiele koper nooit persoonlijk ontmoet. De internetmakelaar heeft ook geen belang bij de verkoop van uw huis, en dus ook niet bij de uiteindelijke hoogte van de verkoopprijs. Doordat onze makelaars de juiste vragen stellen en het persoonlijk contact met de kopers onderhouden, wordt aantoonbaar meer resultaat bereikt. Een onafhankelijk onderzoek liet zien dat full service makelaars, zoals onze makelaardij, gemiddeld €15.000,- meer uit de verkoop weten te halen dan internetmakelaars.

Moet ik eerst een ander huis kopen of eerst mijn woning verkopen?

Het is noodzakelijk dat eerst de verkoopbaarheid van uw huis bepaald wordt en er naar uw financiële mogelijkheden gekeken wordt. Daarnaast bepaalt het aanbod of u snel een nieuwe woning vindt. Dit is bepalend voor de keuze eerst te kopen of eerst te verkopen. Want als u uw huis verkoopt en niet de woning vindt die u zoekt, of het achteraf blijkt dat u het financieel niet rond krijgt, komen uw dromen niet uit. Omgekeerd is het zo dat als u eerst een woning koopt en uw huidige woning lang te koop staat, u op dubbele lasten zit.

Hoe krijg ik de hoogste prijs voor mijn huis?

De beste prijs voor uw huis begint met een gedegen voorbereiding. Als onze makelaars uw huis gaan verkopen, geven zij u eerst een aantal adviezen over de presentatie van uw woning. Samen met u stippelen zij een uitgekiende verkoopstrategie uit en stellen een gedetailleerde verkooppresentatie samen.

Deze verkooppresentatie wordt uitgezet via:

  • Funda;
  • Onze website krk.nl;
  • Facebook met meer dan 7.500 volgers;
  • Andere Social Media kanalen zoals Instagram, Linkedin en Twitter;
  • Ons eigen complete en up-to-date zoekersbestand;
  • Ons eigen netwerk, waaronder Dynamis, de best verkopende makelaarsgroep in Nederland;
  • Woningzoekers die bij onze collega’s in de regio staan ingeschreven.

Door deze actieve benadering van de zoekersmarkt vinden wij vaak snel meerdere kandidaten voor uw woning, wat gunstig is voor het verkoopresultaat. Onze makelaars zijn getrainde onderhandelaars, waardoor u er verzekerd van kunt zijn dat uw huis verkopen voor de hoogst haalbare verkoopprijs.

Kan ik niet beter wachten met mijn huis verkopen nu prijzen nog steeds stijgen?

Sommige planeconomen voorspellen dat het prijsniveau niet verder kan doorstijgen terwijl andere verwachten dat er nog rek in zit. Als u uw huis wilt verkopen, vinden wijn dat u vooral moet kijken naar uw eigen (financiële) situatie en woonbehoefte. U zult dan merken dat de opbrengst van uw woning niet het enige is.

Als u uw huis gaat verkopen en een ander huis terugkoopt zijn er vaak meer voordelen te behalen. Bijvoorbeeld door een nieuwe hypotheek met een lagere rente af te sluiten op uw nieuwe woning. Daarbij komt dat als de huizenprijzen blijven stijgen, ook de prijs van uw nieuwe huis stijgt. Als u dat omslaat naar de langere termijn, kan het kopen van een andere woning zeker voordeliger zijn.

Gaat de hypotheekrente stijgen of dalen?

De erkende hypotheekadviseurs van HypotheekNet kunnen u veel vertellen over het renteverloop, maar de rente die u betaalt wordt onder andere bepaald door de rentevaste periode die u kiest. Komt u in aanmerking voor een hypotheek met een Nationale Hypotheekgarantie, dan krijgt u rentekorting.

Meer informatie over een huis verkopen?

U heeft misschien nog veel andere vragen. Bijvoorbeeld: hoe maak ik voor ik mijn huis ga verkopen mijn huis aantrekkelijker? Of kan ik een ander huis kopen als ik een restschuld heb.

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u een afspraak maken om uw huis te verkopen, neem dan direct contact met ons op.

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.