Object
Verkocht

Ringdijk 2 - 4, Wijdewormer 1456 AH Wijdewormer

1456 AH Wijdewormer

Omschrijving

In 1826 werd aan de Ringdijk Het Polderhuis gebouwd. Timmerman J. Buiten zette het neer. Hier werd de werkplaats van de molenmakerij gevestigd. Ook het polderbestuur kwam er bijeen evenals de gemeenteraad. In 1880 besloot het waterschap het pand te verhuren als woon en bedrijfsruimte. In 1984 heeft de gemeente Wormerland het Polderhuis overgenomen van het waterschap. De gemeente heeft het...

Locatie

Wijkstatistieken

 • Icon guy
  Inwoners Neck (gedeeltelijk)
  475 mannen
 • Icon girl
  Inwoners Neck (gedeeltelijk)
  490 vrouwen
 • Icon car
  Auto's
  1,2 per huishouden
 • Icon house
  Gemiddelde vraagprijs
  € 244.000,-
 • Icon guy
  Inwoners Wormerland
  7.833 mannen
 • Icon girl
  Inwoners Wormerland
  7.987 vrouwen
Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur
 • Basisonderwijs
  0.3 km
 • Voortgezet onderwijs
  3.4 km
 • Gemiddelde afstand tot grote supermarkt
  2.9 km
 • Gemiddelde afstand tot huisarts
  2.7 km
 • Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf
  0.3 km

0 nieuwbouwprojecten in Wijdewormer

Bekijk projecten

Uitgebreide omschrijving

In 1826 werd aan de Ringdijk Het Polderhuis gebouwd. Timmerman J. Buiten zette het neer. Hier werd de werkplaats van de molenmakerij gevestigd. Ook het polderbestuur kwam er bijeen evenals de gemeenteraad. In 1880 besloot het waterschap het pand te verhuren als woon en bedrijfsruimte. In 1984 heeft de gemeente Wormerland het Polderhuis overgenomen van het waterschap. De gemeente heeft het Polderhuis over een periode van een aantal jaren volledig gerestaureerd. Hierdoor is het een sieraad voor de omgeving geworden. Bij de plaatsing op de monumentenlijst wordt het Polderhuis als volgt omschreven: 19e eeuws houten dijkhuis met verdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak, met aan linkerzijde een windwijzer op open voet. Voorgevel bevat links 6-ruitsschuifvensters met luiken; midden beneden 16-ruitsschuifvensters, op verdieping 6-ruitsschuifvensters. Linkerzijgevel bevat dubbele deur met gietijzeren roostervulling en levensboom in bovenlicht, 6-ruitsschuifvensters met blinden, tussen de verdieping een gesneden lijst, top met geschulpte windveren waartussen in top snijwerk met klok en geschilderde voorstelling van een koe. Achtergevel bevat 6-ruitsschuifvensters en goot op klossen. Losstaande houten schuur onder pannen zadeldak.

Op dit moment bestaat het Polderhuis uit 2 woningen. Ringdijk 2 en 4. Ringdijk 4 is niet bewoond en dus leeg te aanvaarden. Ringdijk 2 wordt sinds 1982 verhuurd. De percelen A 637, 1060, 1061 en 1060 worden verkocht als volledig eigendom. De percelen A 639 (gedeeltelijk) en 1062 worden gehuurd van het van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De huursom voor deze percelen bedraagt op dit moment € 920,-- per jaar.

De ligging van het Polderhuis aan is zeer aantrekkelijk. Het perceel rond de woning is fantastisch en het uitzicht over het water en de weilanden bijzonder fraai. Dit alles is gelegen op korte afstand van Purmerend, Zaanstad en de uitvalswegen naar Amsterdam. Kortom, een landelijke ligging op een centrale plek.

Het Polderhuis is, zoals eerder omschreven, in de jaren '80 volledig gerenoveerd en verkeert derhalve in een uitstekende onderhoudsstaat. Het woonhuis op de begane grond dient wel grondig gerenoveerd te worden. het verhuurde gedeelte is in een prima staat. De huidige eigenaar heeft hier veel zelf in verbouwd en bewoond het keurig.

Indeling Ringdijk 2:

Begane grond: entree, meterkast, woonkamer, dichte keuken, overloop, toilet, 1 slaapkamers, badkamer met douche en ligbad

Indeling Ringdijk 4:

Woonverdieping: entree, meterkast, woonkamer, dichte keuken, 1 slaapkamer, badkamer met douche en ligbad

1ste Verdieping: Overloop, open ruimte, 2 slaapkamers

Bijzonderheden:
Antispeculatie beding
Het anti speculatiebeding zal op hoofdlijnen er als volgt uitzien en door de notaris verder worden uitgewerkt en worden vastgelegd in een kettingbeding of erfdienstbaarheid: Indien koper het verkochte geheel of gedeeltelijk verkoopt binnen 10 jaar na de datum van ondertekening van de leveringsakte dient koper het verschil tussen de huidige koopsom en dan geldende koopsom terug te betalen aan verkoper.
Koper en diens rechts opvolgers leggen dit beding op aan elke opvolgende koper. Indien dit niet gebeurd is de verkopende partij een boete verschuldigd van € 50.000,-- te voldoen aan de gemeente Wormerland.

Kenmerken

Overdracht
Status Verkocht
Aanvaarding in overleg
Bouw
Soort woning herenhuis
Woning type Woonhuis
Type woning vrijstaande woning
Permanente bewoning ja
Bouwjaar 1826
Bouwvorm bestaande bouw
Soort dak zadeldak
Materiaal van dak pannen
Locatie
Adres Ringdijk 2 - 4
Plaats Wijdewormer
Land NL
Ligging aan rustige wegvrij uitzicht
Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte 254 m²
Inhoud 750 m³
Perceeloppervlakte 889 m²
Indeling
Aantal verdiepingen 3
Aantal kamers 8 (6 slaapkamers)
Aantal badkamers 2 badkamers
Aantal woonlagen 3 woonlagen
Energie
Verwarming c.v.-ketel
Warm water c.v.-ketel
Buitenruimte
Tuin tuin rondom
Hoofdtuin tuin rondom
Hoofdtuin achterom ja
Parkeergelegenheid
Garage vrijstaand hout
Garage capaciteit 1
Oppervlakte 47
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed
Overig
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.