Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object

Westzijde 390, Zaandam 1506 GL Zaandam

1506 GL Zaandam € 975.000 k.k. Kan ik dit betalen?

Omschrijving

TE KOOP: ONTWIKKELINGSLOCATIE VOOR NIEUWBOUW

OMGEVING
Zaandam ligt aan weerszijden van de Zaan. Het heeft niet de structuur van een gewone stad. Eigenlijk bestaat het uit twee parallelle dijken aan weerszijden van de Zaan: Oostzijde en Westzijde. Later ging men haaks hierop paden aanleggen, het veld in, waar de molens stonden. Vooral in de buurt van de Oostzijderkerk heeft enige centrumvorming...

Direct hypotheek
berekenen

Gebruik onze online tool, om uit te rekenen of u genoeg hypotheek kunt krijgen voor Westzijde 390, Zaandam.

Nu berekenen

Brochure

Download de brochure van Westzijde 390, Zaandam.

Download brochure

Wijkstatistieken

 • Icon guy
  Inwoners Schilders- en Waddenbuurt
  1.495 mannen
 • Icon girl
  Inwoners Schilders- en Waddenbuurt
  1.515 vrouwen
 • Icon car
  Auto's
  1,0 per huishouden
 • Icon house
  Gemiddelde vraagprijs
  € 184.000,-
 • Icon guy
  Inwoners Zaanstad
  76.014 mannen
 • Icon girl
  Inwoners Zaanstad
  77.665 vrouwen
Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur
 • Basisonderwijs
  0.9 km
 • Voortgezet onderwijs
  0.6 km
 • Gemiddelde afstand tot grote supermarkt
  0.4 km
 • Gemiddelde afstand tot huisarts
  0.6 km
 • Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf
  0.6 km

3 nieuwbouwprojecten in Zaandam

Bekijk projecten

Uitgebreide omschrijving

TE KOOP: ONTWIKKELINGSLOCATIE VOOR NIEUWBOUW

OMGEVING
Zaandam ligt aan weerszijden van de Zaan. Het heeft niet de structuur van een gewone stad. Eigenlijk bestaat het uit twee parallelle dijken aan weerszijden van de Zaan: Oostzijde en Westzijde. Later ging men haaks hierop paden aanleggen, het veld in, waar de molens stonden. Vooral in de buurt van de Oostzijderkerk heeft enige centrumvorming plaatsgevonden. In de 19e eeuw heeft verdere centrumvorming plaatsgevonden langs de Gedempte Gracht en enkele parallel daaraan lopende straten. Dit centrum is inmiddels voorzien van structuur door middel van het plan Inverdan, een prestigieus project waarbinnen het centrum en het stationsgebied een grondige opknapbeurt hebben gehad. Het project zal naar verwachting medio 2025 helemaal afgerond zijn.

Het voorzieningenniveau is hoog met onder andere een uitgebreid winkelcentrum, middelbare scholen, veel sport- en recreatiemogelijkheden, een ziekenhuis, mooie parken, diverse uitvalswegen en een uitstekende treinverbinding.
Zaandam is op moment nadrukkelijk in transitie van een werkstad naar een woonstad als onderdeel van de Metropool Regio Amsterdam. Het vernieuwde centrum heeft hier met name een sterke impuls aan gegeven. Het gevolg hiervan is dat de aantrekkingskracht sterk verbetert en met name Amsterdammers, die Zaandam inmiddels als een serieus alternatief beschouwen voor Amsterdam.

WESTZIJDE 390
De locatie Westzijde is gelegen aan de rand van het stadscentrum in de aantrekkelijke Jaren ‘30 woonwijk de Schildersbuurt. Aan de oostzijde van de locatie ligt de rivier de Zaan. Dit maakt de locatie extra aantrekkelijk voor bewoning en vanwege het fraaie uitzicht. Tevens geeft de Zaan toegang tot het Noordzee kanaal en de wateren in Noord Holland. Het perceel heeft een mooie lengte en breedte maat waardoor deze goed geschikt is voor diverse soorten woningbouw. In de nabije omgeving van de locatie zijn onder andere een supermarkt, een NS station en uitvalswegen naar Amsterdam, Purmerend en Alkmaar gelegen.

OMSCHRIJVING
Het object bestaat uit een perceel grond gelegen aan de Westzijde 390 in Zaandam en aan de rivier de Zaan. Op het perceel staan de volgende opstallen: kantoor, schaftkeet en 2 kleine geschakelde loodsen (1 loods met mogelijk met asbest)

VOORMALIG GEBRUIK
Productie en opslag van drijvende steigers

BESTEMMING
Bedrijfsdoeleinden. Voor nadere informatie kunt u www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen.
Er zijn door NUNC architecten een aantal woningbouw varianten besproken met de gemeente Zaanstad. De gemeente heeft aangegeven welwillend tegenover woningbouw te staan.

VRAAGPRIJS
Het object wordt bij inschrijving verkocht. Er is geen vraagprijs vastgesteld

KADASTRALE KENMERKEN
Gemeente Zaandam sectie H nummers 5375, 5376, 5377, 6426 en 6760, 6761, ter grootte van 14 are en 72 centiare (1472 m2)

BEZICHTIGINGEN EN PROCES
Op de volgende dagen zijn er bezichtigingsmomenten gepland: maandag 13 mei van 10.00 tot 12.00 uur, maandag 20 mei van 15.30 tot 17.30 uur en maandag 27 mei van 13.00 tot 15.00 uur. Voor de aanwezige informatie met betrekking tot de verkoop is een digitale data room ingericht. Indien u interesse heeft in de verwerving van de onderhavige locatie kunt u dit kenbaar maken via e-mailadres zaandam@krk.nl. Via een separate link krijgt u op basis van uw e-mailadres en een uniek wachtwoord toegang tot de data room.

Het tijdpad van het verkoopproces ligt vast in de inschrijvingsvoorwaarden en is, bij wijze van indicatie, als volgt:
1. uitnodiging om aan het verkoopproces mee te doen en na aanvaarding verstrekking van de verkoopinformatie: vanaf 06 mei 2019;
2. ontvangst van schriftelijke biedingen uiterlijk op 21 juni 2019, 11.00 uur;
3. Verkoper zal de Gegadigde zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk – 4 juli 2019 nader berichten omtrent de Gunning overeenkomstig artikel 7 lid 5 van de inschrijvingsvoorwaarden verkoop bij inschrijving Westzijde 340;
4. ondertekenen van de koopakte: uiterlijk binnen tien (10) werkdagen na de gunning;
5. storting van de waarborgsom: binnen tien (10) werkdagen na ondertekening koopakte;
6. ondertekenen leveringsakte bij de notaris uiterlijk 15 oktober 2019.

Kosten Koper
De koop is kosten koper. Dat wil zeggen dat de verschuldigde overdrachtsbelasting (6% over de koopsom) en notariskosten in rekening gebracht worden bij de koper.

Zekerheidstelling
De borgstelling bedraagt 10 % van de koopsom. Deze borgstelling dient als zekerheid en dient door koper voor de in de koopakte genoemde datum te zijn afgegeven in de vorm van een aanbetaling/waarborgsom of een bankgarantie.

Voorwaarden
Alle door Kuijs Reinder Kakes en de verhuurder verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een bod. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat huurder/koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 975.000 k.k.
Status Verkocht bij inschrijving
Aanvaarding in overleg
Bouw
Bouwvorm n.v.t.
Locatie
Adres Westzijde 390
Plaats Zaandam
Land NL
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.