Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Verkocht onder voorbehoud

Pontkade - SML 1-7-b237 (SML83), Amsterdam 1033 Amsterdam

1033 Amsterdam koopsom € 621.347 v.o.n. Kan ik dit betalen?

Omschrijving

Laatste woningen te koop in Pontkade op NDSM!
Heerlijk wonen in een nieuw te bouwen woning, welke medio 2020 al wordt opgeleverd!

Oude scheepswerven, geraffineerde muurschilderingen en creatieve ontmoetingsplekken: Amsterdam-Noord lijkt in niets op het klassieke centrum van de stad met de beroemde grachtengordels. Wil je ook wonen op dit excentrieke stukje Amsterdam! Een nieuwe stad verrijst...

Direct hypotheek
berekenen

Gebruik onze online tool, om uit te rekenen of u genoeg hypotheek kunt krijgen voor Pontkade - SML 1-7-b237 (SML83), Amsterdam.

Nu berekenen

Brochure

Download de brochure van Pontkade - SML 1-7-b237 (SML83), Amsterdam.

Download brochure

3 nieuwbouwprojecten in Amsterdam

Bekijk projecten

Uitgebreide omschrijving

Laatste woningen te koop in Pontkade op NDSM!
Heerlijk wonen in een nieuw te bouwen woning, welke medio 2020 al wordt opgeleverd!

Oude scheepswerven, geraffineerde muurschilderingen en creatieve ontmoetingsplekken: Amsterdam-Noord lijkt in niets op het klassieke centrum van de stad met de beroemde grachtengordels. Wil je ook wonen op dit excentrieke stukje Amsterdam! Een nieuwe stad verrijst op NDSM. Een nieuw district voor stadspioniers in Amsterdam. Waar je de kans krijgt om te wonen op een plek waar ooit mammoettankers het IJ inrolden en kunstenaars de vrijheid vonden. Hier is het rafelig, tegendraads en filmisch mooi. Met alles wat je nodig hebt binnen handbereik.

PONTKADE
Pontkade is het meesterwerk van stadsdistrict NDSM, ontworpen door De Architekten CIE uit Amsterdam. Met zijn voeten aan het IJ vormt dit ruige maar tegelijkertijd sophisticated gebouw straks het onmisbare hart van het gebied. Binnen geniet je van het urban loftgevoel; buiten van de besloten binnentuin en het fotowaardige uitzicht over Amsterdam. Met winkels, ateliers, supermarkt en horeca op de begane grond voelt Pontkade als een mini stad in een stad, met alles binnen handbereik. Je vindt Pontkade direct naast de oude Baanderij, waar onder andere de IJ-kantine gehuisvest is en je bijna met de voeten in het IJ staat. Door de dynamische uitstraling van Pontkade, met verschillende hoogtes en volumes, ontstaat er een geleidelijke diepte die het gebouw afwisselend en spannend maakt.

Pontkade wordt omringd door de NDSM kade: de pontaanlanding met het plein waar veel reuring is. Aan de Ms. van Riemsdijkweg is een doorgaande route van Amsterdam-Noord naar de pontaanlanding. Dit is een belangrijke verbinding tussen oost en west. Hier komen veel voetgangers en fietsers langs waardoor ook de commerciële ruimtes op de begane grond aantrekkelijke functies kunnen bieden aan passanten en bewoners. Aan de NDSM-straat zal de entree naar de parkeergarage komen. De NDSM-straat is de fysieke verbinding naar de rest van NDSM west.

SML 1-7-b237 (SML83) - Type D1
* Woonoppervlakte ca. 109 m2
* 2 woonlagen, 7e en 8e verdieping
* drie ruime slaapkamers op de 8e verdieping
* Terras ca. 6 m2
* Hellingstraat zijde
* Verkoopprijs is v.o.n. bij jaarlijkse canonbetaling

NDSM TOEN
De industriegebieden, tientallen jaren de levensader van Noord. Zo ook de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM) die zich, net als vele bedrijven, in de loop van de 20e eeuw vestigden aan de noordoever van het IJ. Het bloeigebied van de Amsterdamse haven. In de stad zelf was geen plek voor industrie op die schaal. De industrie leverde veel werkgelegenheid op en trok arbeiders uit Amsterdam en de rest van Noord- Holland aan.
Begin jaren 80, het einde van het industrie?le tijdperk. De Amsterdamse industrie stortte in. Noord raakte in korte tijd alle fabrieken en werven kwijt en mensen raakten massaal werkloos.

NDSM HEDEN
Op NDSM komen 1.700 woningen met een stoere en rijke architectuur. Deze bestaan uit koop en huur, waaronder luxe appartementen en penthouses. Deze zullen over de gehele werf te vinden zijn, in alle vormen en maten, prijzen en uitvoeringen. Met 252 koop- en huurwoningen én een spectaculaire binnentuin vormt de architectonische eyecatcher Pontkade binnenkort het hart van het gebied. Gelegen aan de oevers van het IJ zal De Werf de komende jaren steeds meer een gemengd stadsdistrict worden met behoud van de creatieve geest.

DE OMGEVING EN VERBINDINGEN
De NDSM-kade wordt een levendig plein aan de oever van het IJ. Hier strijk je met je favoriete koffie to-go neer op een bankje, geniet je in de zon aan het IJ en heb je een spectaculair uitzicht over het water naar Amsterdam.

Afspraak in de binnenstad?
Met de gratis veerponten ben je binnen een kwartier in Amsterdam-Centrum of de Houthavens. Ga je liever met de auto, dan ben je via de Klaprozenweg /S118 in 10 minuten op de A10. Maar als het lekker weer is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met een sloep te gaan varen. In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden voor het huren van een bootje of een ligplaats.

Commerciële ruimte?
Voor je (dagelijkse) boodschappen neem je de lift naar beneden; de begane grond van Pontkade is namelijk bestemd voor winkels, waaronder een supermarkt, kantoren en horeca. En als je zin hebt in een lunch, een drankje of lekker eten buiten de deur ga je naar een van de spannende horecaplekken op de werf.

't IJ en de jachthavens
NDSM kent naast het prachtige water van het IJ waar altijd iets gebeurt ook de luxe van 2 jachthavens voor het huren van een bootje of een ligplaats voor je eigen boot. Je kunt kiezen voor het grotere Amsterdam Marina aan de Werfkade - direct gelegen aan het IJ - of de kleinere beschutte Jachthaven d’Anckerplaets aan het Cornelis Douweskanaal oost - achter de IJ-hallen - met verbinding naar het IJ.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs koopsom € 621.347 v.o.n.
Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding in overleg
Bouw
Soort appartement maisonnette
Permanente bewoning ja
Bouwjaar 2019
Bouwvorm nieuwbouw
Locatie
Adres Pontkade - SML 1-7-b237 (SML83) ong
Plaats Amsterdam
Land NL
Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte 109 m²
Overige inpandige ruimte 3 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 6 m²
Inhoud 322 m³
Indeling
Bevind zich op woonlaag 5
Aantal woonlagen 2
Aantal verdiepingen 2
Aantal kamers 4 (2 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 badkamer
Aantal woonlagen 2 woonlagen
Voorzieningen mechanische ventilatie
Energie
Energielabel A
Energielabel einddatum 03-06-2020 0:00
Buitenruimte
Tuin geen tuin
Bergruimte
Schuur/berging inpandig
Aantal schuren 1
Parkeergelegenheid
Garage parkeerplaats
Onderhoud
Onderhoud binnen uitstekend
Onderhoud buiten uitstekend
Overig
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.