1016 GE Amsterdam
Keizersgracht 460
Download brochure
1016 GE Amsterdam

Keizersgracht 460

Vragen? Neem contact op met ing. Sander Siegersma RM RT WMC van KRK Makelaars

Download brochure
  • Prijs€ 4.950.000 k.k.
  • Aantal kamers9
  • Aantal slaapkamers3
  • Wonen346 m2
  • LocatieBekijk op kaart
Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam
Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam
Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam
Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam
Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam
Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam

Een oase van rust biedt dit chique grachtenpand van bijna 350 m² met een indeling vol verrassingen en twee verscholen dakterrasjes, prachtig gelegen aan de Keizersgracht met uitzicht op de Leidsegracht. Het is een perfect onderhouden Rijksmonument, origineel gebouwd eind 17e eeuw, met een warme ambiance en ademt historie.

Doordat het pand altijd met veel aandacht is bewoond en in diverse stadia is gerenoveerd, komen authenticiteit en comfort allebei tot hun recht. De vele historische en authentieke details, zoals een originele trap, diverse schouwen en marmeren tegels in ontvangsthal versterken de serene sfeer. De entree met karakteristieke hardstenen stoep, trap en bankje is conform een klassiek grachtenpand.

Dit residentiële topobject is perfect te transformeren tot één groot en gezellig familiehuis maar is ook voor meerdere doeleinden en functies geschikt door de huidige indeling en de juridische splitsing in twee appartementsrechten en drie zelfstandige adressen. Deze veelzijdigheid komt ook tot uiting door de drie keukens, vier badkamers en twee zelfstandige entrees naar het souterrain en de beletage.

De locatie is werkelijk een prachtig plekje om van het stadse leven genieten. Dit stijlvolle grachtenpand wordt namelijk omringd door leuke winkelstraatjes en vele gezellige cafeetjes en restaurants. Een van de allerbeste uitzichten en locaties binnen de grachtengordel van Amsterdam.

 

Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam
Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam
Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam

Indeling:
Het huis bestaat uit een voor- en achterhuis met afzonderlijke vloerniveaus en van elkaar afgescheiden door een lichthof met tussenin de twee afzonderlijke dakterrassen. Per etage is de beschrijving als volgt.

Souterrain:
Deze voormalige tandartspraktijk in het souterrain is onder architectuur in 2018 verbouwd tot een luxe, gelijkvloerse woning met eigen entree, een marmeren vloer met vloerverwarming, een sfeervolle living met balkenplafond, semi-open eetkeuken met grote lichtkoepel en fraaie badkamer met inloopdouche, wastafel, toilet en bidet. Aan de achterzijde is er een royale slaapkamer met fraaie houten brede vloerdelen, stijlvolle schouw, hoog plafond, airco en kelderruimte van circa 1,10 m. hoog. Vanuit het souterrain is er een trap naar de beletage.

Beletage:
Entree via bordestrap; prachtige gang met ornamentenplafond en marmeren tegels; stijlkamer met  hoog balkenplafond, plafondschilderingen,  brede houten vloerdelen alsmede een schouw met open haard (buiten gebruik). Vanuit deze etage is er een picturaal uitzicht op de Keizersgracht en doorkijk naar de Leidsegracht.
Een verhoging leidt naar de keuken in het tussenstuk met toegang tot dakterras met planten en heeft een trap naar het achterhuis met een prachtige slaapkamer inclusief open haard (buiten gebruik) en aansluitend de bijbehorende badkamer met dubbele wastafel, toilet en inloopdouche. Voor de slaapkamer is er een kleine overloop met vlizotrap naar de kapverdieping van het achterhuis, hier bevindt zicht een privé sauna en de wasruimte.

1e etage:
Statige voorkamer van drie ramen breed met prachtige houten vloerdelen, hoog balkenplafond; badkamer met douche, wastafel, toilet en bidet; open slaapgedeelte met brede vensterbanken en toegang naar het tweede dakterras. Vanaf dit dakterras is er ook toegang tot de kapverdieping van het achterhuis. Deze etage is eventueel af te sluiten vanaf trappenhuis/overloop, waardoor er een zelfstandige etage gecreëerd kan worden.  

2e etage:
Deze knusse verdieping heeft een bureau-/zitgedeelte met weids uitzicht over de Keizersgracht en is verder compleet uitgevoerd met een eetkeuken en een badkamer met ligbad, douche, toilet en bidet.

3e etage:
Royale werkkamer onder de kapconstructie inclusief bergzolder en leent zich perfect voor een kantoorruimte. Hier thuis werken wordt een hobby, iets wat extra waarde geeft aan een huis in deze tijd. De glazen vloer geeft een extra bijzondere beleving. Een verhoging aan de voorzijde biedt toegang tot de bijzondere slaapkamer in de hoge kapconstructie en is uitgevoerd met airco.

Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam
Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam
Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam
Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam
Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam
Keizersgracht 460, 1016 GE, Amsterdam

Enkele bijzonderheden:
-    Uitmuntende locatie
-    Eigen grond, dus geen erfpacht
-    Rijksmonument
-    Gelegen in beschermd stadsgezicht
-    Grotendeels uitgevoerd met voorzetramen en dubbel glas
-    Verwarming en warm water via twee Nefit c.v.-ketels uit 2018
-    Vloerverwarming in souterrain
-    Gesplitst in 2 appartementsrechten
-    Drie zelfstandige adressen
-    Twee aparte ingangen, bij souterrain en beletage
-    Overname inboedel bespreekbaar

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Dynamis Exclusief - maps

Deel deze exclusieve woning:

Bezichtiging plannen?

Neem vrijblijvend contact op met onze exclusief specialist ing. Sander Siegersma RM RT WMC bij KRK Makelaars

020-44 000 00

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie