Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object

Westzijde 87, Zaandam 1506 GA Zaandam

1506 GA Zaandam € 69.000 p.j.

Omschrijving

"Villa Verkade"
Zéér bijzondere monumentale (kantoor-)villa, van circa 400 m2 in het centrum van Zaandam. Gebouwd voor en bewoond door de familie Verkade.

Gerealiseerd in 1895 als woonhuis voor E.G. Verkade Jr., oudste zoon van een van de grootste en meest bekende industriëlen uit de Zaanstreek is "Villa Verkade" uitstekend bewaard gebleven en is nu in al zijn exclusiviteit beschikbaar voor...

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Zaanstad

Uitgebreide omschrijving

"Villa Verkade"
Zéér bijzondere monumentale (kantoor-)villa, van circa 400 m2 in het centrum van Zaandam. Gebouwd voor en bewoond door de familie Verkade.

Gerealiseerd in 1895 als woonhuis voor E.G. Verkade Jr., oudste zoon van een van de grootste en meest bekende industriëlen uit de Zaanstreek is "Villa Verkade" uitstekend bewaard gebleven en is nu in al zijn exclusiviteit beschikbaar voor verhuur. Het pand -waar vroeger de directievergaderingen van Verkade werden gehouden- is gelegen in het hart van zaandam aan de Westzijde/hoek Langestraat; recht tegenover de oude chocoladefabriek en beschuittoren van Verkade, welke zijn herontwikkeld en thans in gebruik zijn als kantoor, museum, fitness, horeca, etc.

Het pand beschikt over een rijke historie en zeer veel bijzonder details. De gevels van het in de eclectische stijl opgetrokken pand zijn rijkelijk gedecoreerd, onder andere met natuurstenen elementen, siersmeedwerk en het familiewapen van Verkade. Binnen treft u meerdere originele schouwen en lambriseringen, deuren, trappen en vloeren in de mooiste massieve houtsoorten.

De indeling is als volgt:
Parterre: voortuin, entree, prachtige hal met opgang naar de verdieping, 4 riante kamers, grote keuken, toilet, toegang tot winkel,welke tevens een aparte ingang heeft, prachtige zeer riante ommuurde stadstuin met verschillende schuren, welke tevens toegang verschaft tot 3 garages.

1e verdieping: riante hal, vier grote kamers met diverse inbouwkasten, sanitair, opgang naar zolder.

2e verdieping: ruime zolder met 3 kamers en CV opstelling. Goede hoogte.

Bijzonderheden:
Rijksmonument in centrum van Zaandam
Parkeren op eigen terrein
Grote ommuurde tuin
Oplevering in overleg
Huurperiode nader overeen te komen

Het opleveringsniveau zal in overleg tussen Huurder en Verhuurder worden vastgesteld. Het creëren van voldoende parkeerplaatsen (bijvoorbeeld 10 ) behoort tot de mogelijkheden.

Huurprijsindicatie € 69.000,- per jaar te vermeerderen met btw.

Voor verdere informatie en verkoop- dan wel verhuurvoorwaarden verwijzen wij naar onze brochure voor dit object. Deze informatie is vrijblijvend. Omtrent gegevens en bevindingen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 69.000 p.j.
Huur BTW belast ja
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1895
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Westzijde 87
Plaats Zaandam
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrum
Kantoor
Oppervlakte 400 m²
Verdiepingen 3
Voorzieningen te openen ramen
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.