Verkocht onder voorbehoud

Houttil 3, Alkmaar 1811 JL Alkmaar

1811 JL Alkmaar prijs op aanvraag / huurprijs € 2.750 p.m.

Omschrijving

TE HUUR / TE KOOP
GESCHIKT VOOR ZOWEL KANTOOR ALS HORECA
Alkmaar is de grootste stad in de kop van Noord-Holland en staat bekend als Kaasstad; al eeuwenlang wordt van april tot en met september wekelijks de kaasmarkt georganiseerd. Een evenement dat bezoekers vanover de hele wereld trekt. Niet alleen het spektakel met het handje klap van de kaashandelaren zelf maar ook de gezellige markt...

Brochure

Download de brochure van Houttil 3, Alkmaar.

Download brochure

Virtuele tour

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Alkmaar

Uitgebreide omschrijving

TE HUUR / TE KOOP
GESCHIKT VOOR ZOWEL KANTOOR ALS HORECA
Alkmaar is de grootste stad in de kop van Noord-Holland en staat bekend als Kaasstad; al eeuwenlang wordt van april tot en met september wekelijks de kaasmarkt georganiseerd. Een evenement dat bezoekers vanover de hele wereld trekt. Niet alleen het spektakel met het handje klap van de kaashandelaren zelf maar ook de gezellige markt daaromheen zorgt voor wekelijks een groot aantal bezoekers.

Om de hoek van de plek waar dit plaatsvind, het Waagplein, bevind zich een voormalig Kaaspakhuis. Dit pand in Art Nouveau-trant is in 1905 gebouwd naar een ontwerp van de Alkmaarse architect P.N. Leguit en jarenlang gebruikt als opslag en handelplaats voor kaas. Dit gebouw is medio 2017 verbouwd tot 8 appartementen waarbij de oorspronkelijke uitstraling van het beeldbepalende pand is gehandhaafd. Op de begane grond is een ruime horeca-/ kantoorruimte beschikbaar voor zowel huur als koop.

OMGEVING
Alkmaar staat bekend als Kaasstad maar het is zoveel meer dan dat! Zo is Alkmaar bijvoorbeeld de tweede winkelstad van Nederland, en met recht. In de monumentale binnenstad vind je namelijk niet alleen de grote winkelketens, maar ook leuke boetiekjes, speciaalzaken¸ exclusieve winkels en kleine antiekzaakjes. En laten we vooral de Alkmaarse grachten niet vergeten! In de zomer varen er vele bootjes die her en der in de stad kunnen aanmeren bij een van de vele terrasjes. Ook bij Houttil 3 is dit goed mogelijk, de gemeente heeft namelijk een vergunning verleend voor de aanleg van een ponton in het water waardoor er een heerlijk terras gerealiseerd kan worden.

Verder bevindt het pand zich op een populaire doorlooproute vanaf parkeergarage Karperton naar het Waagplein en de verdere binnenstad van Alkmaar. Op het Waagplein worden naast de Kaasmarkt vele andere evenementen georganiseerd en ook daarbuiten komen er vele mensen op af om gebruik te maken van de populaire horecagelegenheden.

HET OBJECT
Het monumentale pand heeft na de verbouwing haar opvallende, authentieke uitstraling behouden. Op de verdiepingen zijn acht luxe appartementen gerealiseerd en de begane grond is nu beschikbaar voor bijvoorbeeld kantoor of horeca. Het betreft een casco ruimte van circa 140 m2 VVO met de hoofdingang aan de Houttil en tevens een ingang aan de grachtzijde. In het pand zijn reeds krachtstroom en rioleringen voor toiletten aangebracht. Bij koop zal de ruimte verder casco worden opleverd, bij huur bedoeld voor horeca zal de verhuurder zorgen voor de aanwezigheid van afvoerkanalen voor de eventuele plaatsing van een afzuiginstallatie voor de keuken en voor het aanbrengen van een brandwerend plafond.

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID
Het object is prima bereikbaar zowel met de auto als per openbaar vervoer. Op 2 minuten loopafstand bevinden zich bushaltes waar bussen vertrekken richting Station Alkmaar en Heerhugowaard. Met ongeveer 10 tot 15 minuten lopen komt u bij het centraal station van Alkmaar.

PARKEREN
De dichtstbijzijnde parkeergarage is Karperton (2 minuten) en daarnaast bevinden zich meerdere parkeergarages op loopafstand.

OPPERVLAKTE
Beschikbaar is 140 m2 op de begane grond.

VOORZIENINGEN
De ruimte is geheel casco en in te delen naar eigen wens. Verder in de brochure treft u een tekening met mogelijke indeling.

BOUWJAAR
Oorspronkelijk bouwjaar 1905, meest recente verbouwing heeft plaatsgevonden in 2017.

BESTEMMING
Bij de Gemeente Alkmaar valt deze ruimte onder het bestemmingsplan “Binnenstad-centrum”. Dit houdt in dat het bestemd is voor de functie “gemengd” met de functieaanduiding horeca categorie 3; een horecabedrijf waaronder een restaurant, lunchroom en een daarmee gelijk te stellen horecabedrijf, dat tot hoofddoel heeft het verstrekken van maaltijden voor consumptie ter plaatse, met als nevenactiviteit het verstrekken van alcoholische en niet-alcoholische dranken.
Invulling is altijd ter goedkeuring van de Gemeente Alkmaar en bij twijfel over of het door u gewenste daar past, kunt u contact opnemen met de afdeling ‘Ruimtelijke Ordening’ van de Gemeente.

KADASTER
Gemeente : Alkmaar
Sectie : A
Nummer : 5466
Index : A1

AANVAARDING
In overleg.

HUURINFORMATIE

HUURPRIJS
€ 2.750,- per maand, te vermeerderen met 21% BTW.

HUURTERMIJN
10 jaar + 5 optiejaren.

SERVICEKOSTEN
Nader te bepalen. Huurder wordt zelf contractant bij de betreffende nutsbedrijven.

HUURBETALING
Per maand vooruit.

B.T.W.
De huur (en servicekosten) is te vermeerderen met btw. Indien huurder geen btw-belaste prestaties verricht, kan verhuurder een hogere huurprijs in rekening brengen.

INDEXERING
Jaarlijks, op basis van CPI-reeks alle huishoudens.

ZEKERHEIDSSTELLING
De borgstelling bedraagt 3 maanden huur (en indien van toepassing) te vermeerderen met servicekosten en btw. Deze borgstelling dient als zekerheid voor verhuurder en dient door huurder voor de ingangsdatum van het huurcontract te zijn afgegeven in de vorm van een bankgarantie.

MODEL-OVEREENKOMST
Conform het laatste model vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ).

KOOPINFORMATIE

KOOPSOM
Prijs op aanvraag.

KOSTEN KOPER
De koop is kosten koper. Dat wil zeggen dat de verschuldigde overdrachtsbelasting (6% over de koopsom) en notariskosten in rekening gebracht worden bij de koper.

ZEKERHEIDSTELLING
De borgstelling bedraagt 10 % van de koopsom. Deze borgstelling dient als zekerheid en dient door koper voor de in de koopakte genoemde datum te zijn afgegeven in de vorm van een aanbetaling/waarborgsom of een bankgarantie.

VOORWAARDEN
Alle door Kuijs Reinder Kakes en de verhuurder/verkoper verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een bod. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat huurder/koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

Onze opdrachtgever stelt uitdrukkelijk dat een overeenkomst niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken maar ook over de details (zoals oplevering etc.) overeenstemming is bereikt.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs prijs op aanvraag / huurprijs € 2.750 p.m.
Huur BTW belast ja
Koop BTW belast ja
Aangeboden sinds 10 maanden geleden
Status verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1905
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Houttil 3
Plaats Alkmaar
Land NL
Kantoor
Oppervlakte 140 m²
Verdiepingen 1
Voorzieningen te openen ramen
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.