Woningmarktanalyse Noord-Holland Q4-2015

Woningmarktanalyse Noord-Holland Q4-2015

Geschreven door ing. Sander Siegersma RM RT WMC

Woningmarktanalyse Noord-Holland Q4-2015; forse groeicijfers!

Kuijs Reinder Kakes makelaars & adviseurs presenteert hier haar kwartaalbericht over de Noord-Hollandse Woningmarkt. Met dit rapport Sprekende Cijfers Q4-2015 geven wij u inzicht in de lokale aanbod- en opnameontwikkelingen, alsook de prijsontwikkelingen en looptijden in het 4e kwartaal van 2015 in Noord-Holland.
Het is onze bedoeling om u als professionele vastgoedpartij, woningzoekende, koper, verkoper, opdrachtgever of anderszins geïnteresseerde een actualisatie te geven van de woningmarkt in de Noord-Hollandse regio.

Koopwoningmarkt Noord-Holland sterk verder aangetrokken

De cijfers van het 4e kwartaal in 2015 laten overduidelijk zien dat de koopwoningmarkt in Noord-Holland sterk verder is aangetrokken. Niet alleen in vergelijking met dezelfde periode exact een jaar geleden, maar ook in vergelijking met Q3-2015.

Kijkend naar de verkoopaantallen ten opzichte van Q4-2014 zien we 17% meer verkochte woningen en een afname van het woningaanbod van 20%. Terwijl het laatste kwartaal van 2014 echt een topkwartaal was qua verkoopaantallen.

Verwachting voor de woningmarkt van Noord-Holland in 2016

Voor 2016 verwachten we een verdere afname van het woningaanbod, waardoor de prijzen verder zullen stijgen en de huizen nog sneller worden verkocht. Voor een evenwichtige woningmarkt, vooral belangrijk voor de woonconsument, is het snel opvoeren van nieuwbouwproductie daarom erg gewenst. Niet alleen in de koopsector, maar ook in het segment van de middenhuur.

Neem contact op met de woningmarktconsultants van Kuijs Reinder Kakes Makelaars & Adviseurs

Indien u naar aanleiding van deze rapportage of anderszins nadere (achtergrond)informatie wenst, zijn wij uiteraard bereid u hierin te voorzien. Kuijs Reinder Kakes houdt u graag op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen binnen de Noord-Hollandse vastgoedmarkt.

Neem gerust contact op met een van onze woningmarktconsultants Sander Siegersma (KRK Amsterdam) en Robert de Joode (KRK Zaandam), of met een van hun collega’s.

Meer weten over dit onderwerp?

Woningmarktanalyse Noord-Holland Q4-2015
ing. Sander Siegersma RM RT WMC
Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie