3 tips om problemen te voorkomen bij een leegstaand bedrijfspand
29-11-2017

3 tips om problemen te voorkomen bij een leegstaand bedrijfspand

3 tips om problemen te voorkomen bij een leegstaand bedrijfspand

Als u een leegstaand bedrijfspand hebt komen daar risico’s bij kijken. In dit blog geven wij u drie tips om deze problemen te voorkomen, zodat u niet voor onverwachtse verassingen komt te staan.

  1. Check de waterleidingen
    Nu de winter eraan komt bestaat het risico dat waterleidingen bevriezen. Het is natuurlijk bekend dat bevroren waterleidingen kunnen knappen als de dooi inzet, als er niemand in het pand is wordt dit altijd te laat opgemerkt en is de schade al onoverzichtelijk groot. Het is dan ook belangrijk dat u uw pand vorstvrij houdt, maak dus alle leidingen leeg voor de winter om deze ellende te voorkomen.
  2. Bescherm uw pand tegen koperdieven
    Koperdiefstal komt steeds vaker voor, de dieven worden steeds inventiever en brutaler, daarom is beveiliging op afstand vaak te laat en niet afdoende. Laatst nog maakten zijn koperdieven in een leegstaand pand zelfs op het dak geweest en gaten hebben geslepen om de elektra uit de aan het dak gemonteerde kabelgoten te halen. Zorg dus voor gepaste beveiliging als er koper te halen valt.
  3. Houd pand uw mooi
    Het is niet alleen nodig om technisch onderhoud te plegen bij uw pand. Het is voor de markt noodzakelijk om uw pand ook visueel te onderhouden. Een leegstaand pand wordt sneller armoedig en vies dan u misschien denkt. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld de gevel en ramen regelmatig schoon te laten maken, de toiletten eens in de zoveel tijd door te trekken en het pand te checken op stof en ongedierte. Vergeet ook de omgeving niet en huur desnoods een tuinman in om het er weer goed uit te laten zien.

Advies nodig waar u nog meer aan kunt denken om uw leegstaande bedrijfspand toonbaar en aantrekkelijk te houden? Neem dan contact op met ons team van Duurzaam Vastgoedbeheer.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.