5 tips voor een winterproof huis
21-12-2016

5 tips voor een winterproof huis

5 tips voor een winterproof huis

Natuurlijk voelde we het al aan de temperaturen, maar vandaag is het officieel. Het is winter! Muts op sjaal om en alleen het huis verlaten wanneer dit nodig is. Dit is voor velen koukleumen een uitgangspunt tijdens de winterperiode. In de winter spendeert vaak meer tijd in uw huis dan zomers. Belangrijk dus dat uw huis winterproof is. Wij geven u 5 tips!

1. Heeft de boiler zijn jaarlijkse check gehad?
U zult ze de kost geven. Kachels die stuk gaan tijdens de koudste periode van het jaar. Daar zit u dan met -5 zonder verwarming. Had u er nu toch maar even naar laten kijken! Door het laten schoonmaken, worden roetdeeltjes verwijderd, wat ervoor zorgt dat de boiler meer hitte absorbeert, zodat hij efficiënter werkt.

2. Let op goten en afvoerleidingen
Goten, daken en afvoerleidingen kunnen door bladeren, sneeuwval of langere periodes van koud weer, leiden tot vervelende situaties. Afvoeren kunnen bijvoorbeeld geblokkeerd raken, met alle gevolgen vandien. Check uw afvoer af en toe. Mocht u hier geen zin in hebben dan kunt u ook een verwarmingskabel aan laten leggen.

3. Laat ventilatoren met de klok meedraaien
Wist u dat uw ventilatoren vaak twee kanten op kunnen draaien? Zomers kunt u ze tegen de klok in laten draaien, voor koude lucht. ‘S winters laat u hem met de klok meedraaien, zodat hij de lucht opzuigt en deze naar boven beweegt. Zo circuleert de lucht langs de warmtebron zoals de kachel of de open haard.

4. Schaf plaids, kussens en vloerkleden aan
Niets is fijner dan ‘s avonds thuiskomen na een barre tocht door de gure wind en lekker wegkruipen op de bank tussen de kussens, met een plaid over u heen. Zorg er dus voor dat u deze tijdens de winter in overvloed hebt.

5. Heeft u wel genoeg kaarsen in huis?
Sfeer is een onmisbare factor tijdens de donkere dagen. Zet op verschillende plekken kaarsen en kandelaars neer. Zo creëert u naast meer licht ook meteen dat fijne sfeertje in huis.

Lees ook dit artikel over hoe u veilig de winter door komt.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.