5 tips om uw huis winterklaar te maken
02-11-2017

5 tips om uw huis winterklaar te maken

5 tips om uw huis winterklaar te maken

De klok is weer teruggezet en het wordt steeds kouder buiten, het wordt weer tijd om uw huis klaar te maken voor de winter. Met deze tips helpen wij u alvast op weg:

1. Maak uw dakgoten schoon.

Als u de bladeren niet uit uw dakgoot verwijderd, is de kans groot dat er water in de pijp blijft staan, als dit bevriest zet het uit en kan de buis knappen. Ook kan er ernstige schade aan uw dak ontstaan als het water niet weg kan.

2. Ruim uw tuin op

Zorg dat de tuinmeubelen vast staan en alle bloempotten stevig staan of berg ze op. Let op dat er geen water meer staat in de buitenkraan en de tuinslang, zodat het niet kan bevriezen en barsten. Snoei de bomen om het wegwaaien van loshangende takken te voorkomen.

3. Laat uw verwarmingsketel nakijken.

Niks is vervelender dan een verwarming die niet werkt als u het nodig hebt. Regelmatig onderhoud aan uw CV ketel voorkomt dit probleem, dus laat uw ketel door een gecertificeerde monteur controleren. Zelf kunt u ook het één en ander doen: laat uw CV ketel regelmatig ontluchten en controleer of er voldoende water aanwezig is.

4. Zorg dat de schoorsteen goed schoon is.

Een warm vuurtje in de open haard of houtkachel is natuurlijk heerlijk tijdens de koude wintermaanden, maar als uw schoorsteen niet goed schoon is, kan er een schoorsteenbrand ontstaan. Laat dus de schoorsteen goed vegen door een specialist voordat u de open haart weer aansteekt. Bewaar alle rekeningen van het onderhoud van uw schoorsteen, want de verzekeraars zullen hiernaar vragen bij een schoorsteenbrand. Zo kunt u bewijzen dat de schoorsteen goed onderhouden is. Bent u goed verzekerd tegen brand?

5. Controleer op tocht in huis

Een woning die niet goed geïsoleerd is zorgt voor hogere stookkosten, daar kunt u zelf gelukkig heel veel aan doen. Zorg dat alle deuren en ramen goed kunnen sluiten en sluit de gordijnen om de kou buiten uw huis te houden. Let er wel op dat de gordijnen niet voor de verwarming hangen, dan kan de warmte zich niet goed verspreiden.

Extra tips om te besparen op de stookkosten: Draag lekkere warme en comfortabele truien in huis, leg kleden op de grond voor warme voeten en kruip lekker onder een dekentje met een warm drankje!

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.