5 Herfsttrends voor uw tuin

5 Herfsttrends voor uw tuin

Word u stiekem blij van pompoenen, paddenstoelen, kastanjes en al het andere dat te maken heeft met de herfst? Hoewel u snel geneigd bent binnen te gaan zitten nu het weer wat kouder wordt, kunnen er in de herfst nog mooie dagen en avonden tussen zitten! Hoe leuk is het als u kunt genieten van de laagstaande herfstzon die ervoor zorgt dat uw perfect ingerichte herfsttuin eruit kan komen te zien als in een sprookje! Wij geven u 5 tips voor een prachtige herfsttuin!

1. Creëer uw eigen sprookjestuin
Sprookjes bestaan! En deze herfst vinden we dat terug in de tuin! Sprookjesachtige vrolijke kleuren in zowel accessoires, tuinmeubelen als planten en bloemen voeren de trend! Wel eens in het sprookjesbos geweest? Denk aan paddenstoelen, dennenappels, herfstkransjes, elfjes, kabouterts, mos — kortom creëer uw eigen sprookje in uw tuin!

2. Zorg voor zoveel mogelijk vrolijke planten
Wat betreft de beplanting, deze herfst staat alles in het teken van kleur- en bosrijk! Varens, siergras, hulst, chrysanten, viooltjes, herfstanemonen, herfstaster, hebe, winterheide Erica, hortensia, hemelsleutel, canna en zo kunnen we nog wel even doorgaan. U creëert de juiste sfeer door zoveel mogelijk planten bij elkaar te plaatsen. Ga ook eens de hoogte in door planten op te hangen of massaal op een leuk trappetje te plaatsen.

3. Verzamel knusse objecten
Hiermee zit u altijd goed! Kleden, kussens, kaarsjes en andere objecten zorgen dat u heerlijk kunt genieten van mooie herfstavonden! Heeft u een overkapping? Dan kunt u er ook op onstuimige avonden gezellig bij zitten. Een houtkachel is dan een absolute must!

4. Ga aan de slag met uw moestuin
Wie zegt dat u in de herfst geen groente kunt kweken?! Vooruit misschien groeien niet alle groenten meer uit, maar als u nu al begint met de voorbereiding voor komend voorjaar groeien de zomergroenten er straks beter door. Veldsla, herfst spinazie, winter ui, knoflook en artisjok kun u prima planten in de herfst! Uw moestuin voorbereiden op het voorjaar doet u door goed de grond om te spitten, zodat deze luchtig blijft. Ook is het verstandig om er een groenbemester in te strooien voor een goede structuur van de bodem in het voorjaar.

5. Geef vogels een thuis
In een sprookjestuin hoort het gefluit van vogels! Hang vogelhuisjes en nestkastjes op of ga zelf creatief aan de slag! Door de gevarieerde beplanting die deze herfst de trend voert, zorgt u ervoor dat vogels zich thuis voelen!

Ben jij op zoek naar een woning met tuin? Kijk dan eens bij ons aanbod

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie